Menu
Journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant i Dagbladet er forfatterne bak den omstridte boka «Partiet». Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Aschehoug ber om svar fra Gyldendal om boka «Partiet»

Aschehoug mener det er omfattende tekstlikhet mellom «Tillitsmannen» og Gyldendals «Partiet». De ber Gyldendal svare på hva de skal gjøre.

Av NTB | 07.10.2024 15:01:16

Politikk: Aschehoug-direktør Åse Ryvarden ber Gyldendal svare på hva de skal gjøre med det hun mener er omfattende tekstlikhet mellom «Partiet» og deres bok «Tillitsmannen» om Martin Kolberg fra 2021, skriver VG.

– Dette er ikke bare noen få eksempler. Det viser seg at det er omfattende bruk av sitater og andre tekstpassasjer, sier direktør for litteratur i Aschehoug, Åse Ryvarden.

«Partiet»-forfatterne Jørgen Gilbrant og Steinar Suvatne er uenige i Aschehougs påstander om likhet. Gyldendals redaksjonssjef for sakprosa, Reidar Mide Solberg, opplyser at forlaget og forfatterne går gjennom påstander om mulige tekstlikheter og manglende kildehenvisninger.

– Gjennomgangen så langt viser at disse omtalte passasjene i «Partiet» hovedsakelig gjelder kjente og etablerte hendelser, som forfatterne har fått gjengitt av sine egne kilder.

– Vi er enig med Aschehoug og Hege Ulstein om at det burde vært en henvisning til boken i passasjen som omtaler Martin Kolbergs tale til landsstyremøtet etter valgnederlaget i 2017. Dette vil det tas hensyn til i neste opplag, sier Mide Solberg.

(©NTB)

Flere nyheter: