Menu
Bildet viser brannmannskaper i Osentsi i Perm-regionen i Russland som prøver å få bukt på flammehavet ved oljelageret i landsbyen. Foto: Russiske nødetater / AP / NTB

Oljelager brant i Russland – flere droneangrep gjennom natten

Et oljelager sto i brann i Perm-regionen i Russland i morgentimene fredag. Gjennom natten har både Ukraina og Russland angrepet hverandre med droner.

Av NTB | 04.10.2024 11:11:22

Ulykker og naturkatastrofer: Like før klokken 9 hadde brannmannskaper lyktes i å slukke brannen ved oljelageret i Perm, som ligger nær Uralfjellene i Russland.

Flammer hadde omsluttet drivstofftanker på anlegget, uten at personer var kommet til skade, ifølge russiske myndigheter.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent. Anlegget ligger rundt 1500 kilometer fra frontlinjen i Ukraina.

De hevder å ha skutt ned 18 droner gjennom natten, hvorav seks ble skutt mot Belgorod-regionen, seks mot Voronesj, en over Rostov og fire over Azovhavet, nordsiden av Svartehavet.

Guvernøren i Voronesj Alexander Gusev sier luftvernet har ødelagt flere ukrainske droner og at ingen er såret. Det brøt ut en brann ved et drivstofflager, men denne ble slukket av brannmannskaper.

Kyiv-ordfører Vitalij Klitsjko sier et leilighetsbygg i hovedstaden ble truffet, men at ingen ble såret i angrepet. Det ble også meldt om skader på et næringsbygg i Kirovohrad i sentrale Ukraina, ifølge regionens guvernør.

Russiske grenseregioner har vært utsatt for flere droneangrep gjennom natten, ifølge Russlands forsvarsdepartement.

Ukraina hevder på sin side at Russland angrep kritisk infrastruktur i landet med 19 ulike droner gjennom natten. Luftforsvaret skjøt ned ni av disse dronene, mens ytterligere sju ble utsatt for elektronisk jamming. Ukrainske myndigheter har ikke sagt hva som skjedde med de siste to dronene.

Flere nyheter: