Menu
I serien «Leo og de farlige» går Leo Ajkic i dialog med dem som soner i fengsel på ubestemt tid. Her under NRKs presentasjon av høstprogrammer i Studio 1 på Marienlyst i Oslo. Foto: Thomas Fure / NTB

Leo Ajkic får utmerkelse for dialog med folk i fengsel

Nobels Fredssenter hedrer Leo Ajkic som «Månedens dialogstemme» for september for jobben som programleder i dokumentarserien «Leo og de farlige» på NRK.

Av NTB | 03.10.2024 12:51:24

Kriminalitet og rettsvesen: Nobels Fredssenter gir hver måned en utmerkelse til noen som har gått i bresjen for god dialog. I en pressemelding skriver Fredssenterets direktør Kjersti Fløgstad at de er imponert over hvordan Ajkic stiller spørsmål. Han spør både dem som er dømt for alvorlig kriminalitet, om hvordan dette kunne skje, og hvordan vi som samfunn behandler mennesker i forvaring.

– Fredsprisvinnerne har vist oss verdien av å lytte til hverandre, stille spørsmål, la alle dele sine erfaringer og å snakke om det som er vanskelig. Nobels Fredssenter har sett at Ajkic praktiserer disse prinsippene når han møter dem som soner for svært alvorlig kriminalitet og vil derfor hedre han med Månedens dialogstemme, sier Fløgstad.

Ajkic fikk torsdag overrakt et diplom og boka «De som lytter, flytter verden». Der har Nobels Fredssenter samlet fredsprisvinnernes beste tips for god dialog.

(©NTB)

Flere nyheter: