Menu
UD har skjerpet sine reiseråd for Iran og oppfordrer nordmenn til å forlate landet. Her fra en minnemarkering i Teheran for den drepte Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB

UD ber norske borgere om å forlate Iran

Utenriksdepartementet (UD) oppfordrer norske statsborgere til å forlate Iran. Årsaken er den uforutsigbare sikkerhetssituasjonen.

Av NTB | 02.10.2024 19:31:11

Politikk: UD viser til Irans angrep mot Israel tirsdag, et angrep Israel har uttrykt at de vil gjengjelde. De peker også på den generelt spente situasjonen i Midtøsten.

– Den regionale situasjonen er svært alvorlig og kan eskalere ytterligere, heter det i reiserådet.

I en epost til NTB opplyser UD at det for tiden er rundt 50 norske borgere i Iran som har registrert seg i UDs systemer. Det faktiske antallet kan imidlertid være enda høyere siden det er frivillig å registrere seg.

Borgere bes om å forlate landet så fort som mulig, i og med at utreisemuligheter kan bli begrenset. For eksempel kan luftrom stenges og flygninger bli kansellert på kort varsel.

Det kan også være fare for sivil uro, tatt i betraktning den innenrikspolitiske situasjonen i landet. Borgere som er i landet, bes om å registrere sitt opphold.

Flere nyheter: