Menu
Jannik Sinner lot seg ikke stoppe av at Wada anket hans frikjennelse i en dopingsak. Han slo seg tirsdag fram til finale i ATP-turneringen i Beijing. Foto: Achmad Ibrahim, AP / NTB

Sinner møter Alcaraz i Beijing-finalen: – En vanskelig tid for meg

Verdensener Jannik Sinner møter sin nærmeste rival på ATP-rankingen, Carlos Alcaraz i onsdagens finale i ATP-turneringen i Beijing.

Av NTB | 01.10.2024 16:41:23

Sport: Sinner slo den 96.-rangerte kinesiske hjemmefavoritten Bu Yunchaokete 6-3, 7-6 (7-3) i semifinalen. Bu henrykket hjemmepublikum ved å slå 4.-seedede Andrej Rublev i kvartfinalen mandag, men tirsdag kom han til kort.

Alcaraz nedkjempet Daniil Medvedev med sifrene 7-5, 6-3.

Sinner er tittelforsvarer i ATP500-turneringen i Beijing og jager sin sjuende turneringsseier for sesongen. Han fikk sist helg vite at Wada har anket hans frikjennelse i en dopingsak inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS).

– Det er en veldig følsom tid for meg, veldig vanskelig og veldig annerledes. Jeg tar hver seier som et godt tegn, sa 23-åringen etter sin 15. strake seier på tennisbanen.

Italieneren testet i vår positivt på steroiden clostebol, men ble trodd på at han verken hadde brukt stoffet med vilje eller vist uaktsomhet. Det internasjonale antidopingbyrået er ikke enig og vil ha ham utestengt.

Sinner topper ATP-rankingen overlegent. Alcaraz innledet uka som nummer tre, men har med prestasjonene i Beijing tatt seg forbi Alexander Zverev.

ATP-turneringen i Tokyo, der Casper Ruud tapte i første runde, endte med triumf for Arthur Fils i en helfransk finale. Ruud var en av seks topp-15-spillere som røk ut i Tokyo før kvartfinalen.

Fils avverget en matchball før han slo Ugo Humbert 7-5, 7-6 (7-3), 6-3. Med seieren klatrer han til 21.-plass på rankingen.

(©NTB)

Flere nyheter: