Menu
Ukrainas utenriksminister Andrij Sybiha møtte mandag sin ungarske motpart Peter Szijjarto til samtaler i Budapest. Foto: Robert Hegedus / MTI / AP / NTB

Russland sto på agendaen da utenriksministrene fra Ukraina og Ungarn møttes

Ukrainas utenriksminister Andrij Sybiha sier han møtte sin ungarske motpart Peter Szijjarto i Budapest mandag til «ærlige og direkte» samtaler om Russland.

Av NTB | 30.09.2024 15:51:28

Krig og konflikter: Ungarn har opprørt sine allierte i Nato og EU ved å opprettholde nære økonomiske relasjoner til Russland til tross for landets invasjon av Ukraina.

Ungarn har også nektet å sende våpenstøtte til sitt krigsherjede naboland.

Ukraina har på sin side stanset oljestrømmen fra russiske Lukoil til raffinerier i Ungarn og Slovakia, noe som har tvunget ungarske MOL til å reforhandle leveranseavtaler med Belarus og Ukraina.

På en felles pressekonferanse mandag ettermiddag takket imidlertid Sybiha Ungarn for å støtte EUs sanksjoner mot Russland og sa Ukraina var forpliktet til å utvikle «pragmatiske og forutsigbare naborelasjoner».

Men etter at Szijjarto sa Ungarn ville støttet ethvert initiativ som ville oppnå fred i Ukraina, presiserte Sybiha at han håpet Ungarn også ville fortsette å støtte «ukrainske initiativer», med henvisning til fredsplaner fremmet av ukrainske myndigheter som avviser Russland territorielle gevinster.

Szijjarto understreket på sin side at han håpet Ukraina ville avstå fra grep som rammer Ungarns energiforsyning, men lovet at landet ville være med å gjenoppbygge Ukraina etter krigen.

Flere nyheter: