Menu
Marcel Hirscher har fått innvilget wildcard før comebacket i verdenscupsirkuset. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Bekreftet: Hirscher fikk innvilget wildcard – klar for verdenscupåpningen i Sölden

Alpinkomiteen i Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) bekrefter fredag at Marcel Hirschers ønske om wildcard er innvilget. 35-åringen skal til vinteren konkurrere for morens hjemland, Nederland.

Av NTB | 27.09.2024 18:01:21

Sport: Det opplyser FIS i en oppsummering av alpinkomiteens møte i Zürich.

26. juli kunngjorde FIS at løpere som har vunnet enten verdenscupen sammenlagt, en disiplincup, OL- eller VM-gull og som har tatt pause på to til ti år får et wildcard til å starte rett utenfor topp-30. Det gir langt bedre forutsetninger for å kjempe i verdenstoppen.

Nå er det formelt bekreftet at Hirscher får benytte seg av den fordelen.

Tidligere i år reagerte flere andre profiler på avgjørelsen til FIS.

– Hvis FIS sier at dette ble diskutert med utøverne, er det ikke sannheten. Ingen i Whatsapp-gruppen, som alle teknikkspesialistene i verdenscupen er med i, visste om det, hevdet den greske slalåmstjernen AJ Ginnis overfor Kronen Zeitung.

– Det minner meg om i fjor da FIS introduserte lagkombinasjonen. Også på det tidspunktet påsto de at de hadde snakket med utøverne, selv om det i virkeligheten ikke skjedde, fortsatte han.

Hirscher regnes som en av historiens beste alpinister, men la opp allerede etter 2019-sesongen. Fem år senere er mannen med to OL-gull, sju VM-gull og 67 verdenscupseirer omsider tilbake. Denne gang for morens hjemland, Nederland.

Også Lucas Braathen gjør comeback som alpinist kommende vinter. Han skal framover konkurrere for Brasil.

(©NTB)

Flere nyheter: