LIVESENTER
Menu
FK Haugesund skal "slukke" SK Brann under kampen lørdag 28.september 2024. Illustrasjon: Tomas Johannessen
KI Illustrasjon: Tomas Johannessen

Hele byen mobiliserer i blått og hvitt for å slukke «Brann»

«Hele» byen skal farges hvit og blå før Vestlandsderbyet mellom FKH og Brann lørdag. Målet er å skape mest mulig blest rundt kampen før laget skal ta fullstendig knekken på Brann på Haugesund stadion.

Av tomas | 25.09.2024 17:50:58

Eliteserien: På lørdag braker det løs i Vestlandsderbyet mellom FK Haugesund og Brann på Haugesund Sparebank Arena.

Hele byen mobiliserer for å skape en uforglemmelig ramme rundt kampen, og det blir et sterkt fokus på å «slukke Brann».

Haugesund sentrum næringsdrift, sammen med eliteserien og FKH, inviterer til en stor FanZone på Rådhusplassen. Her blir det fotballfest for hele familien, med aktiviteter og underholdning for både store og små.

– Et av høydepunktene blir den omfattende «brannslukking»-kampanjen. Brannvesenet stiller med biler, butikkene skal ha brannslukkingsapparater i vinduene, og det blir en rekke morsomme aktiviteter med brannrelatert tema. Alt dette for å understreke byens vilje til å «slukke brannen» i Brann-laget, forteller Geir Jakobsen i Haugesund sentrum næringsdrift i et intervju med Radio Haugaland.

– Dette blir en morsom og uhøytidelig vri på en viktig kamp for begge lag. Det er jo litt ekstra morsomt at Brann-treneren selv er fra Haugesund, legger Jakobsen til med et smil.

På spørsmål om det blir billigsalg på brannslukkingsapparater dersom FKH skulle tape, svarer Jakobsen med en høylytt latter:

– Nei, det blir nok ikke billigsalg, men kanskje vi skvetter litt vann på supporterne, humrer han. Jakobsen er sikker på hjemmeseier og tipper 2-1 til FK Haugesund.

Billetter har gått unna som varmt hvetebrød, og det ventes fullsatt stadion. Branns bortebilletter ble utsolgt på under et minutt. For å gjøre det enda enklere for folk å komme seg til kampen, tilbyr Suldalsbussen gratis transport til og fra stadion for karmøybuen. (Les mer her: https://www.fkh.no/nyheter/gratis-karmoy-buss-til-vestlandsderbyet)

Med hele byen bak seg er FKH klare for å ta tre poeng og sende Brann hjem med skjegget i postkassen.

Flere nyheter: