Menu
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Nabokonflikt på Stord: Frykter støy og verditap fra utvidet parkering

Naboer til Aker Solutions på Stord klager på et vedtak som tillater utvidelse av virksomhetens parkeringsplass. De frykter økt støy og verditap på eiendommene sine.

Av tomas | 24.09.2024 10:44:12

Stord: Naboer til Aker Solutions på Eldøyane på Stord klager på et vedtak som tillater utvidelse av virksomhetens parkeringsplass. De frykter økt støy og verditap på eiendommene sine, og krever økonomisk kompensasjon dersom vedtaket blir stående. Det skriver avisen Sunnhordland.

Aker Solutions planlegger å utvide parkeringskapasiteten fra 64 til 110 biler, noe som innebærer fjerning av et vegetasjonsbelte mellom virksomheten og boligområdet. Virksomheten hevder økningen i støy vil være marginal, men naboene er uenige og mener støyoverskridelsene er graverende.

Klagen peker på årelange utfordringer med støy og viser til tidligere avtaler om å bevare vegetasjonen. Naboene foreslår omfattende støytiltak, inkludert en tre meter høy jordvoll med støygjerde.

Aker Solutions har redusert omfanget av tiltaket og lover å investere i støyskjerming. De understreker behovet for utvidet parkering i møte med en periode med høy aktivitet.

Klagen skal behandles politisk i utvalg for byutvikling 14. november. Hvis den ikke tas til følge, går saken videre til Statsforvalteren for endelig avgjørelse.

Flere nyheter: