Menu
Marc Cucurella havnet i søkelyset i EM-kvartfinalen mot Tyskland. Foto: Tom Weller/dpa via AP / NTB

Spansk medie: Uefa innrømmer dommertabbe i gigantduell i EM

Det europeiske fotballforbundet erkjenner at Tyskland burde fått straffe i sommerens dramatiske EM-kvartfinale mot Spania da Marc Cucurella begikk en straffbar hands, melder Revelo.

Av NTB | 23.09.2024 18:41:20

Sport: Det spanske mediet siterer en fersk analyse fra dommerkomiteen i Uefa der det konkluderes med feilen som ble begått. Analysen brukes i arbeidet med å holde toppdommere oppdatert på rett tolkning av regelverket.

Ifølge Revelo framgår det av konklusjonen at «et straffespark burde vært gitt» da Cucurella stanset ballen med hånden i ekstraomgangene av kampen i Stuttgart.

På det tidspunktet var stillingen 1-1. Spania vant til slutt 2-1 og gikk til semifinale. Til slutt ble de også europamestre.

Det var den engelske toppdommeren Anthony Taylor som ikke dømte straffe i situasjonen. VAR-rommet grep heller ikke inn.

«I henhold til de siste Uefa-retningslinjene bør ballkontakt med hånden som forhindrer et skudd på mål straffes strengere, og i de fleste tilfeller bør et straffespark dømmes, med mindre forsvarerens arm er veldig nær kroppen eller berører kroppen,» skriver Uefa i analysen Revelo siterer fra.

«I dette tilfellet stanset forsvarsspilleren skuddet på mål med armen, hvilket ikke er veldig nær kroppen, og gjorde seg større, så et straffespark burde vært gitt», heter det videre.

Handsepisoden skapte en debatt etter den aktuelle EM-kvartfinalen.

I den påfølgende semifinalen mot Frankrike ble Cucurella buet på av tyske supportere.

(©NTB)

Flere nyheter: