Menu
Daniel Dubois (til h.) slo ut Anthony Joshua og forsvarte IBF-tittelen i tungvektsboksing. Foto: Bradley Collyer, AP / NTB

Dubois slo ut Joshua og forsvarte IBF-tittelen

Daniel Dubois forsvarte IBF-tittelen i tungvektsboksing ved å slå ut sin britiske landsmann Anthony Joshua for et fullsatt Wembley stadion lørdag.

Av NTB | 21.09.2024 23:51:16

Sport: Kampen var over i femte runde da Dubois fulgte opp en høyre til tinningen med en rett høyre mot kjeven, og Joshua falt forover. Han prøvde forgjeves å komme seg på beina.

Joshua var stor favoritt, men Dubois innledet kampen forrykende og sendte Joshua i kanvasen allerede i første runde. 34-åringen kom seg på beina og ble reddet av gongongen, men 27-årige Dubois fortsatte å gi ham juling i rundene som fulgte.

Joshua ble slått ned igjen i tredje runde. I fjerde runde måtte han i kanvasen igjen, selv om det ikke ble registrert som en nedslagning.

I den femte runden så det ut som Joshua hadde samlet seg til et motangrep, og det virket som Dubois ble rystet i starten av runden. Så var det i stedet tittelholderen som kontret, og da var det over for Joshua.

– Det har vært en reise, og jeg er takknemlig for å være i denne posisjonen. Jeg vil nå helt til topps i denne sporten og nå mitt fulle potensial. Bak scenen har det vært en berg-og-dalbane, men dette er min tid. Jeg har fått min oppreisning, og jeg kommer ikke til å gi meg nå.

Kampen ble sett av 96.000 tilskuere, det største publikumstall på en boksekamp i Storbritannia siden 2. verdenskrig.

Ringside lørdag satt både Usyk og Fury. De skal møtes i Saudi-Arabia 21. desember, og nå ventes det at Dubois får en sjanse mot vinneren av den kampen.

For Joshua er karrieren mest sannsynlig over.

– Jeg har bare noen få ting å si. Ble dere underholdt? Jeg er en gladiator, en kriger helt til siste slutt, brølte Dubois da han fikk mikrofonen etter en brutale oppvisningen.

Dubois fikk IBF-tittelen da ukrainske Oleksander Usyk måtte si den fra seg fordi han ville prioritere en omkamp mot Tyson Fury framfor kamp mot forbundets førsteutfordrer.

(©NTB)