Menu
Professor Victor D. Norman får en formidlingspris knyttet til sitt navn. Foto: Berit Roald / NTB

Handelshøyskolen i Bergen oppretter formidlingspris til ære for Victor D. Norman

Professor Victor D. Normans ved Norges Handelshøyskole (NHH) får en formidlingspris i sitt navn. Prisen deles ut for første gang senere i høst.

Av NTB | 19.09.2024 10:41:10

Økonomi og næringsliv: Victor D. Normans formidlingspris er en markering av NHH-professorens fremragende innsats som økonom og formidler.

– Victors evne til å kombinere dyp innsikt i økonomifaget med klar, engasjerende og ofte utfordrende formidling er unik, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Skipsrederne Atle Bergshaven, Herbjørn Hansson og investor og grunnlegger av Umoe Jens Ulltveit-Moe, samt NHH-alumni og venner av Norman, har tatt initiativet til og finansierer prisen.

Vinneren skal kåres av en jury bestående av sjefredaktør i Aftenposten Trine Eilertsen, professor Kjetil Storesletten ved Universitetet i Oslo og professor og NHH-rektor Øystein Thøgersen.

– Det er en ære og en glede å få bidra til å dele ut denne prisen i Victors navn. Han har betydd svært mye for NHH, men også for den offentlige debatten, sier Thøgersen.

Formidlingsprisen i Normans navn skal gis årlig til en mottaker som bidrar med formidling og debatt om problemstillinger i norsk økonomi og norsk økonomisk politikk. Prisen er på kr 50.000 kroner og blir delt ut første gang under Alumnikonferansen i Oslo 18. oktober.

– Victor er alvorlig syk, men vi er svært glad for å kunne bruke den anledningen til å ære ham, sier rektor Thøgersen.

Victor Norman, 78, har vært alvorlig kreftsyk en stund. Han var arbeids- og administrasjonsminister mellom 2001 og 2004 i Bondevis andre regjering.

(©NTB)

Flere nyheter: