Menu
Tidligere versjoner av Mario Bros. var blant de piratkopierte spillene som nylig ble beslaglagt i Italia. Her er Nintendos populære rørlegger i ballongform i Tokyo i februar. Foto: Hiro Komae / AP / NTB

Storbeslag av piratkopierte retrospill i Italia

Piratkopierte retrospill og konsoller til en verdi av rundt 47 millioner euro er beslaglagt av politiet i Italia.

Av NTB | 14.09.2024 21:01:19

Kriminalitet og rettsvesen: Italiensk økokrim sa fredag at de hadde slått til mot en ring som smuglet retrospillkonsoller med populære spill fra 80- og 90-tallet.

– Rundt 12.000 spillkonsoller med mer enn 47 millioner piratkopierte spill ble beslaglagt, til en anslått verdi av 47,5 millioner euro, sier Alessandro Langella i avdelingen for økonomisk kriminalitet hos økokrim i Torino.

Verdien Langella gjengir, omfatter prisen på konsollene og lisenser for piratkopierte spill. Blant spillene var versjoner av Mario Bros., Street Fighter og Star Wars, og konsollene var varianter av Nintendos, Segas og Ataris.

Mange har gode barndomsminner om spill fra 80- og 90-tallet. Såkalt retrogaming er blitt en trend, godt hjulpet av sosiale medier.

– Dette er inne i en fase med sterk popularitet og kommersiell vekst, sier Langella.

Konsollene skal ha blitt importert fra Kina. Ni italienere er pågrepet i saken og siktet for handel med forfalskede merkevarer. Strafferammen er på opptil åtte år.

(©NTB)

Flere nyheter: