Jakob Asserson Ingebrigtsen vant i Belgia. Her under et løp i Lausanne tidligere denne sesongen. Foto: Laurent Gillieron / Keystone via AP / NTB

Ingebrigtsen til topps på 1500 meter i Diamond League-finalen

Jakob Asserson Ingebrigtsen viste muskler og la konkurrentene bak seg på 1500-meteren under Diamond League-finalen i Brussel fredag.

Av NTB | 13.09.2024 21:41:21

Sport: Han hadde ristet av seg sykdommen som preget ham i Zürich og vant på tiden 3.30,37.

Nordmannen kom til løpet etter å ha blitt slått av amerikanske Yared Nuguse i DL-stevnet i sveitsiske Zürich for en drøy uke siden. I fredagens startfelt var Nuguse, OL-mester Cole Hocker og Narve Gilje Nordås, men ingen greide å hindre Ingebrigtsen-seier.

Nuguse ble hindret da han på siste runde snublet og mistet mange plasseringer. Kenyanske Timothy Cheruiyot tok annenplassen på 3.30,93, mens Hocker løp inn til tredje beste tid og 3.30,94.

Nordås endte på 8.-plass på 3.33,02.

Ingebrigtsens erkerival Josh Kerr stilte ikke i fredagens finaleløp i Belgia. Han ble bare nummer fem i Zürich sist uke og bestemte seg for å droppe Brussel-løpet.

Det har de siste dagene versert rykter om at Ingebrigtsen skal delta i København halvmaraton søndag. Løpekongen ville selv ikke svare på det under torsdagens pressekonferanse.

Ingebrigtsen har aldri løpt over 10 kilometer i offisiell konkurranse.