Menu
Russiske styrker har innledet en motoffensiv mot ukrainske styrker i grenregionen Kursk, sier ukrainernes president Volodymyr Zelenskyj. På bildet er russiske stridsvogner på vei til Sudzjanskij-distriktet i Kursk i august. Foto: Det russiske forsvarsdepartementet via AP / NTB

Russland går til motoffensiv i Kursk

Russland hevder at landets soldater har gjenerobret ti lokalsamfunn i Kursk. Ukraina bekrefter motoffensiven.

Av NTB | 12.09.2024 15:11:08

Politikk: Kursk er et russisk fylke som Ukraina rykket inn i for over en måned siden. Ukrainske soldater har siden tatt kontroll over nesten 1300 kvadratkilometer og over 90 bebygde steder, ifølge Ukraina.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj oppga torsdag at Russland har startet en motoffensiv i regionen, samtidig som han hevdet at dette er i tråd med Ukrainas planer.

– Russerne har startet en motoffensiv, som er i tråd med vår ukrainske plan, sa Zelenskyj på en pressekonferanse i Kyiv.

Den ukrainske framrykkingen kom overraskende, og det har vært stilt spørsmål med hva som var målet med invasjonen.

Zelenskyj har sagt at planen er å beholde områdene på ubestemt tid i et forsøk på å presse Russland til forhandlingsbordet og sikre Ukraina en bedre forhandlingsposisjon.

Ukraina håpet at innmarsjen i Kursk-regionen skulle tvinge Russland til å overføre styrker fra Donbas-regionen, og dermed bremse russernes framrykking der.