Menu
Demokratenes presidentkandidat Kamala Harris vant debatten mot Donald Trump og viste at hun har politisk format til å kunne vinne valget i november, mener professor Hilmar Mjelde ved Høgskulen på Vestlandet. Foto: AP / NTB

Mjelde: Harris satte Trump på plass

Det er første gang jeg har sett Donald Trump regelrett tape i en TV-debatt, sier Professor Hilmar Mjelde ved Høgskulen på Vestlandet.

Av NTB | 11.09.2024 06:44:47

Politikk: – Trump kom på defensiven, ble frustrert og var ikke snartenkt nok til å angripe henne som en venstreradikal kandidat, sier Mjelde til NTB.

– Det er jo argumentet hans som egentlig slår an blant mange velgere, men Trump klarte ikke å fremføre det skikkelig i natt, konstaterer han etter å ha fulgt nattens TV-debatt mellom de to presidentkandidatene.

For Demokratenes kandidat Kamala Harris var debatten en gyllen anledning til å presentere seg og sin politikk for amerikanske velgere, og Mjelde mener at hun besto testen.

– TV-debatter handler om helhetsinntrykket og om seerne synes du ser ut som en nasjonal leder. Harris var selvsikker, for det meste avslappet og henvendte seg |til folk flest. Akkurat det hun måtte gjøre, sier han.

I hvilken grad TV-debatten får følger for resultatet når USA skal velge ny president 5. november er han usikker på.

– Jeg tror ikke debatten var avgjørende for valget. Hun trenger å øke mer på målingene for å vinne valget, sier Mjelde.

– Men hun har nå vist på både landsmøtet og i debatten at hun har politisk format til for å kunne vinne valget, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: