Menu
Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) skal sammen med en delegasjon fra norsk næringsliv delta på G20-møte i Brasil i oktober. Foto: Terje Pedersen / NTB

Næringsministeren deltar på G20-møte i Brasil i oktober

I oktober tar næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) turen til Brasil for å fremme næringslivssamarbeidet med Norge på G20-møte om handel og investeringer.

Av NTB | 09.09.2024 14:05:42

Politikk: – Brasil er en av verdens største økonomier og et viktig land for norsk næringsliv. Vi ønsker å styrke det handelspolitiske samarbeidet gjennom en frihandelsavtale, og dette er et viktig tema under besøket, sier næringsministeren.

Mens hun er i Brasil pågår det forhandlinger mellom Efta og Mercosur om en frihandelsavtale, og derfor er planen å bruke besøket til å fremme disse forhandlingene.

G20 er et internasjonalt samarbeidsforum for de 19 landene som har definert seg selv og hverandre som de viktigste økonomiene i verden.

Brasil har formannskapet i 2024. Norge er ikke en del av G20-landene, men er invitert til toppmøtet som ett av åtte gjesteland under Brasils formannskap.

Myrseth skal være der fra 22. til 25. oktober og besøker både Brasilia og Rio de Janeiro. I sistnevnte by skal hun åpne en næringslivskonferanse.

(©NTB)

Flere nyheter: