Menu
Jannik Sinner kysser pokalen etter finaleseieren i US Open. Seieren tilegnet den unge italieneren sin alvorlig syke tante. Foto: Seth Wenig, AP / NTB

Sinner la vanskelig tid bak seg – knuste Fritz i finalen og vant for sin syke tante

Jannik Sinner la dopingkontroversen bak seg og tok sin annen Grand Slam-tittel for året og i karrieren med seier over Taylor Fritz i strake sett.

Av NTB | 08.09.2024 23:15:09

Sport: Sifrene ble 6-3, 6-4, 7-5. Tidenes første italienske US Open-vinner var full av følelser da han tilegnet seieren til sin alvorlig syke tante.

– Tittelen betyr mye. Den siste tiden har ikke vært lett for meg. Laget mitt støtter meg hver dag, og de som står meg nær. Jeg elsker tennis og trener mye for å prestere på dette nivået, men jeg innser også at det er et liv utenfor banen, sa han.

– Jeg vil tilegne dette til min tante, som ikke har det bra helsemessig. Jeg vet ikke hvor lenge jeg får ha henne i livet mitt, og det er viktig å kunne dele dette øyeblikket med henne.

23-åringen vant Australian Open i januar med overbevisende seier over Novak Djokovic i finalen. I juni inntok han førsteplassen på ATP-rankingen for første gang, og søndag vant han også US Open, hans sjette tittel for året.

Rett før US Open ble det kjent at Sinner i mars ble fradømt resultat og prispenger i Indian Wells etter å ha testet positivt på steroiden clostebol, samme stoff som i sin tid felte Therese Johaug.

Han ble av Tennisens integritetsbyrå trodd på at han uforvarende hadde fått i seg små mengder av stoffet via et medlem i støtteapparatet som hadde brukt en reseptfri spray, og det ble ikke flere sanksjoner. Sinner håndterte støyen og feide gjennom turneringen.

Etter finalen roste han sin motstander og takket publikum for fair oppførsel.

Sangstjernen Taylor Swift og NFL-kjæresten Travis Kelce, sistnevntes quarterback Patrick Mahomes, skuespillerne Matthew McConaughey og Eddie Redmayne, sprinteren Noah Lyles og TV-verten Stephen Colbert var blant de mange kjendisene som ble plukket opp av kameraene mellom ballvekslingene.

Swift måtte for en gangs skyld finne seg i at rop på «Taylor» ikke var rettet mot henne, for det var stilt store forhåpninger til hjemmefavoritten.

Fritz, som slo Casper Ruud i 4. runde, håpet å bryte en langvarig amerikansk seierstørke i Grand Slam-turneringer for menn. Forrige amerikanske triumf kom ved Andy Roddick i 2003.

– Det har vært to fantastiske uker. Jeg må gratulere Jannik, som var for god, sa Fritz og henvendte seg til hjemmefansen på tribunen.

– Dere har ventet lenge. Jeg fikk det ikke gjort denne gang, men jeg skal jobbe videre, og jeg håper jeg får det til neste gang, sa han til bifall fra tribunene.

I 2. sett hadde Fritz full kontroll i egen serve fram til 4-5, men så kom han under 0-30 og fikk føle presset. Han gjorde noen svake slag, og Sinner brøt til settseier 6-4.

Fritz trengte et lite mirakel og så iallfall et glimt av lys da han fikk tre bruddballer i første game i tredje sett. Fra 0-40 vant imidlertid Sinner fem poeng på rad og holdt serven.

Fritz skulle få sitt brudd til 4-3, men Sinner brøt tilbake og avgjorde kampen med nok et brudd. Etter to timer og 16 minutter kunne han juble.

Det var kjendistungt på tribunene i Flushing da Fritz var første amerikanske mann i en Grand Slam-finale i single på 15 år.

Sinner brøt motstanderens serve allerede i kampens første game og ledet 2-0, men Fritz brøt tilbake og vendte til 3-2. Fra 3-3 brøt Sinner to ganger på rad og tok hjem settet etter 41 minutter.

(©NTB)