Menu
Rosenborg-fansen brukte bluss på stadion søndag kveld. Ikke alle klarte å holde pyroteknikken på tribunen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

NFF reagerer etter pyroscener på Lerkendal: – Veldig trist

Norges Fotballforbund sier det er veldig trist at en ung gutt ble brannskadet som følge av «uvettig bruk av pyro av andre» på kampen mellom Rosenborg og Molde.

Av NTB | 02.09.2024 15:15:50

Sport: Søndagens storkamp i Eliteserien ga fotballfest på Lerkendal, men også banestorming og ufine scener med bruk av bluss og andre pyrotekniske midler.

En ti år gammel gutt fikk skader i øret og på armen etter å ha blitt truffet av bluss, opplyste politiet til NRK. En rekke andre personer ble også truffet.

Rosenborg varslet etter kampen at klubben jobber med å identifisere og straffe de skyldige i henhold til stadion- og sanksjonsreglementet. RBK har nulltoleranse for banestorming og kasting av gjenstander inn på banen.

– Pyro på tribunen kan være stemningsskapende, men når det ikke skjer i trygge rammer, er det noe vi ikke kan tolerere, sier daglig leder Tore Bjørseth Berdal i trønderklubben.

Norges Fotballforbund reagerer på scenene fra Lerkendal og slår fast at det var uvettig pyrobruk som førte til at tiåringen fikk brannskader.

– Fotball skal være glede og lidenskap, og det er veldig trist at en ung person har blitt brannskadet som resultat av uvettig bruk av pyro av andre. Myndighetene har gitt dispensasjon i regelverket for bruk av pyroteknikk innenfor trygge rammer i toppfotballen på herre- og kvinnesiden for å ivareta supporterkulturen, men forutsetningen er selvfølgelige at retningslinjene for bruk av pyro blir fulgt, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF i en epost til NTB.

– NFF følger opp forhold hvor pyro kastes inn på banen eller at ild og røyk er til hinder for gjennomføringen av kampen. Det er klubbene selv som skal følge opp og sanksjonere egne supportere for bruk av pyro på tribunen i strid med retningslinjene. Pyro kan være stemningsskapende, men det kan ikke gå på bekostning av sikkerheten til verken spillerne eller de på tribunen. Det er opp til fotballen selv, og særlig klubbene og supporterne, å forvalte tilliten gitt av myndighetene på en god måte, legger han til.

Politiet har også opplyst at det er opprettet saker i tilfellene der det er blitt personskader som følge av søndagens hendelser.

(©NTB)