Menu
Migranter venter på å bli reddet ut av vannet. Bildet er tatt i libysk farvann, og libyske myndigheter opplyser lørdag at de har brutt opp et smuglernettverk som opererte i landet. Elleve personer er pågrepet, og de anklages for grove lovbrudd. Foto: Petros Karadjias / AP / NTB

Libya sier de har brutt opp nettverk for menneskesmugling

Libyske myndigheter opplyser at de har brutt opp et menneskesmuglernettverk som opererte sørvest i landet og pågrepet medlemmer av gruppa.

Av NTB | 01.09.2024 02:54:45

Kriminalitet og rettsvesen: Myndighetene pågrep en av nettverkets ledere og ti andre medlemmer, opplyser Libyas riksadvokat i en uttalelse på Facebook. De er anklaget for drap, frihetsberøvelse, tortur og voldtekt av migranter, heter det i uttalelsen.

Gjennom en etterforskning skal myndighetene ha dokumentert lovbrudd mot så mange som 1300 migranter, blant annet tilfeller av frihetsberøvelse, tortur og utpressing.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land styrtet Muammar Gaddafis regime i 2011.

To konkurrerende regjeringer som begge er støttet av militsgrupper, kjemper om kontroll over landet og dets oljeressurser, og også IS har fått fotfeste i det nordafrikanske landet. Menneskesmuglere som operer uten motstand i Libya, har siden 2014 sendt hundretusenvis av migranter til Europa via sjøveien, de fleste av dem til Italia. Tusenvis har mistet livet på veien

.

(©NTB)

Flere nyheter: