Menu
Israelske sikkerhetsstyrker undersøker en bil som eksploderte på en bensinstasjon på Vestbredden. En mann som kjørte bilen, ble skutt og drept av israelske styrker etter å angivelig ha forsøkt å angripe soldatene. Foto: Chad Zwigenberg / AP / NTB

Israel sier de drepte to angripere på Vestbredden

Det israelske militæret melder lørdag at landets styrker drepte to angripere i to forskjellige hendelser på den okkuperte Vestbredden.

Av NTB | 31.08.2024 02:05:00

Politikk: Den ene mannen skal ha tatt seg inn i en israelsk bosetning, mens den andre skal ha skutt mot israelske soldater etter at bilen hans eksploderte.

Israelske ambulansetjenester sier at to menn ble såret av skudd i hendelsene, men identifiserer dem ikke. Det har ikke kommet noen umiddelbar kommentar fra palestinske myndigheter.

– Terrorister forsøkte å kjøre på en sikkerhetsvakt ved inngangen til lokalsamfunnet Karmei Tzur for en stund siden, og de infiltrerte området, skriver det israelske militæret (IDF), med referanse til den aktuelle bosetningen.

Soldater som ankom åstedet, drepte en angriper som skjøt mot dem, og har lett etter andre, heter det videre i en uttalelse fra militæret.

Militæret skriver videre at det i en annen hendelse oppsto brann i en bil, som så eksploderte på en bensinstasjon. Styrker som ble sendt dit «skjøt og eliminerte terroristen, som gikk ut av bilen og forsøkte å angripe dem», skriver militæret. IDF sier det ikke er klart om hendelsene har noe med hverandre å gjøre.

Volden på Vestbredden har økt siden krigen brøt ut på Gazastripen, men den siste uka har det eskalert ytterligere. IDF har trappet opp sine aksjoner der, samtidig som voldsbruken fra israelske bosettere og palestinere også har tiltatt.

(©NTB)

Flere nyheter: