Menu
President Emmanuel Macron påpeker at frihet må utøves innenfor lovens rammer, også i sosiale medier. Foto: Manon Cruz / Pool / AP / NTB

Macron: Pågripelsen av Telegram-sjefen var ikke politisk motivert

Pågripelsen av Telegram-sjefen Pavel Durov var ingen politisk beslutning, forsikrer Frankrikes president Emmanuel Macron.

Av NTB | 26.08.2024 16:54:54

Kultur og underholdning: Meldingstjenestens grunnlegger og sjef ble pågrepet på en flyplass utenfor Paris i helgen.

Franske myndigheter mener at Telegrams manglende moderering og samarbeid med myndighetene gjør selskapet medskyldig i narkotikahandel, overgrep og bedrageri.

– I sosiale medier, som i det virkelige livet, må frihet utøves innenfor lovens rammer, skrev Macron på meldingstjenesten X mandag.

Han understreker at pågripelsen skjedde som ledd i en etterforskning.

– Det er på ingen måte en politisk beslutning. Det er opp til dommerne å avgjøre saken, skrev Macron, som legger til at han har sett falske påstander om Frankrikes rolle i saken.

Senere på dagen kom fransk påtalemyndighet med flere opplysninger om etterforskningen. Den er knyttet til anklager om medvirkning til drifting av en nettbasert platform som tillater ulovlige pengeoverføringer, overgrepsbilder av barn og narkohandel.

39 år gamle Durov er opprinnelig russer, men fikk fransk statsborgerskap i 2021. Den krypterte meldingstjenesten Telegram er særlig utbredt i Russland, Ukraina og andre land som tidligere var del av Sovjetunionen.

(©NTB)

Flere nyheter: