Menu
Emil Lilleberg var ikke fornøyd med Norges prestasjon etter 40 av 60 minutter spilt av treningskampen mot Frankrike. Foto: Annika Byrde / NTB

NHL-profil Emil Lilleberg med tirade etter svak periode mot Frankrike: – Altfor dårlig

Tampa Bay Lighting-spiller Emil Lilleberg var ikke imponert over Norges prestasjon i de to første periodene i treningskampen mot Frankrike fredag kveld.

Av NTB | 23.08.2024 20:25:00

Sport: Før den siste perioden sto det 1-1. I et intervju med TV 2 uttrykket Lilleberg skuffelse over ishockeyherrenes prestasjon.

– Egentlig ingenting. Jeg synes vi mister pucken altfor ofte. Dette er noe vi har snakket om, så det synes jeg er ordentlig ræva. Vi må bli mer nøye og få ned pucken. Vi må begynne å spille mer på instinkt. Vi må begynne å snakke sammen utpå der. Det er altfor dårlig, sa Lilleberg til TV 2 etter annen periode.

Norge tok ledelsen etter en genial manøver fra Mats Zuccarello, før franskmennene kvitterte til 1-1 med få minutter igjen av åpningsperioden.

Landslagssjef Johansson har fått med seg flere superstjerner til kvalifiseringskampene. I bruttotroppen var navnene til blant andre Mats Zuccarello, Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen inkludert.

– Det blir godt å komme i gang og finne rytmen. For min egen del handler det om å få kjenne litt på nivået igjen. Det er en stund siden jeg har spilt ordentlig kamp, og det er mye som skal sitte. Det er kult å spille for landslaget på norsk jord, sa Zuccarello til TV 2 før kampen.

– Du skal ikke se bort fra at Zuccarello gjør det med vilje, sa TV 2-ekspert Erik Follestad.

Med snaue tre minutter igjen av åpningsperioden utlignet Valentin Claireaux for Frankrike etter en glitrende pasning over det norske forsvaret.

– Vi snakker øye-hånd-koordinasjon på høyt nivå. Det er ekstremt bra gjort, sa Follestad.

Brandsegg-Nygård skjøt pucken i tverrliggeren drøyt halvveis i andre periode. Dermed står det fortsatt 1-1 før de siste 20 minuttene.

– I og med at NHL-sesongen starter senere, har det vært opplagt med tanke på tillatelse fra arbeidsgiver, men de må være skadefrie og ha motivasjon til å spille for landslaget. Den dialogen har så vidt jeg har forstått vært bra hele veien, sa Norges sportssjef Petter Salsten til NTB tidligere i august.

Før kampstart ble Djurgården-klare Patrick Thoresen tildelt gullpucken.

– Han fortjener alle de prisene han kan få. Nå har han et spennende år foran seg i Stockholm, sa TV 2-ekspert Follestad.

Allerede lørdag møtes lagene på nytt, også det i Sarpsborg. Senere denne måneden starter jakten på billett til OL i 2026. Japan, Storbritannia og Danmark er motstandere i kvalifiseringen som avholdes i danske Aalborg.

Den norske Minnesota Wild-stjernen vartet opp med en sylfrekk manøver da han skjøt Norge foran via spaken til franskmennenes målvakt.

NHL-sesongen begynner først 4. oktober. Derfor har Minnesota Wild-stjernen Zuccarrello og Tampa Bay Lightnings Lilleberg stilt seg disponible for landslagssjef Tobias Johansson.

(©NTB)

Flere nyheter: