Casper Ruud etter US Open-finalen i 2022. Foto: Pontus Höök / NTB

Casper Ruud møter kvalifiseringsspiller i US Open

Casper Ruud skal opp mot en kvalifiseringsspiller i 1. runde av Grand Slam-turneringen US Open i tennis. Det ble klart etter torsdagens trekning i New York.

Av NTB | 22.08.2024 18:15:27

Sport: Siden kvalifiseringen pågår i disse dager, er det ikke klart hvem Ruud får som motstander. Hovedturneringen starter mandag.

Ruud har ikke for vane å gjøre det sylskarpt på hardcourten i den amerikanske storbyen, men i 2022 tok han seg helt til finalen. Der ble det tap for Carlos Alcaraz.

Bortsett fra den sesongen har ikke nordmannen klart å ta seg lenger enn til US Opens 3. runde.

25-åringen er seedet som nummer åtte i årets turnering. Det betyr at Ruud ikke kan møte noen av de sju høyest seedede før i en eventuell kvartfinale.

Den listen består av stjernene Jannik Sinner, Novak Djokovic, Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Andrej Rublev og Hubert Hurkacz.

Ruud har vist gode takter på hardcourten denne sesongen. Han har vunnet 19 av 25 kamper på underlaget, og i februar tok han seg til to strake finaler i Mexico (Los Cabos, ATP250 og Acapulco, ATP500). I Indian Wells-turneringen (Masters 1000) spilte han seg til kvartfinale.

I Roland-Garros-semifinalen mot Zverev i juni fikk Ruud trøbbel med magen, og etter OL slet han med influensa. Det preget ham både i Montreal og Cincinnati (begge Masters-turneringer).

Natt til fredag norsk tid spiller Ruud kvartfinale mot Nick Kyrgios i showturneringen UTS. Også det skjer i New York.

US Open er den fjerde og siste Grand Slam-turneringen i 2024. Verdensener Sinner gikk til topps i Australian Open i januar, mens Alcaraz både vant Roland-Garros og Wimbledon.

Djokovic jakter på karrierens 25. Grand Slam-tittel. Den ferske OL-mesteren har vært kneplaget denne sesongen, men den serbiske veteranen viste gammel storhet da han slo Alcaraz i finalen på rødgrusen i Paris.