Menu
Brann- og redningsmannskaper studerer plantegningene til luksusseilbåten Bayesian. To nye personer er bekreftet omkommet. Foto: Italienske brann- og redningsstyrker via AP / NTB

BBC: En femte person funnet død inne i forlist seilbåt utenfor Sicilia

Dykkere har funnet en femte person død inne i vraket av luksusseilbåten Bayesian, som sank utenfor kysten av Sicilia tidligere i uken.

Av NTB | 21.08.2024 19:35:43

Ulykker og naturkatastrofer: Sicilianske myndigheter bekrefter overfor BBC ved 19-tiden at en femte person er funnet og at dykkere jobber med å hente den døde ut av båten.

Kun én person er fortsatt savnet, og det pågår søk etter vedkommende.

Tidligere onsdag ble først to funnet døde inne i båten og brakt til land, og noen timer senere ble to andre omkomne funnet.

Identiteten til de fem andre er foreløpig ikke offisielt bekreftet.

Båten kantret og sank i et forrykende uvær natt til mandag. 15 av de 22 som var om bord, ble reddet i live.

Båten seilte under britisk flagg, og det var flest briter om bord. Men også passasjerer og mannskap fra New Zealand, Sri Lanka, Irland, Antigua, Frankrike, Tyskland, Myanmar og Nederland var om bord.

Også en av lederne i storbanken Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, og hans kone Judy er blant de savnede, ifølge britiske medier.

Bayesian var en svært luksuriøs seilbåt som var hele 56 meter lang. Det britiskregistrerte fartøyet ble funnet på 50 meters dyp.

Ifølge det italienske sivilforsvaret ble seilbåten trolig rammet av en skypumpe før den gikk ned. Skypumper oppstår over vann og ligner på tornadoer.

Dermed er til sammen seks personer er funnet døde etter forliset. Den første som ble funnet omkommet, var kokken om bord. Han ble funnet i sjøen mandag, få timer etter forliset.

Luksusseilbåten Bayesian sank ikke langt unna Palermo. De overlevende ble raskt fraktet til Porticello, i nærheten av den sicilianske regionhovedstaden.

To av passasjerene som var savnet og fryktes omkommet, er den britiske tech-magnaten Mike Lynch og hans 18 år gamle datter. Lynch, som er blitt kalt Storbritannias tech-konge, ble nylig frikjent i en rettssak i San Francisco om Hewlett Packards overtakelse av hans selskap Autonomy Corp for 11 milliarder dollar.

Flere nyheter: