Menu
Edvald Boasson Hagen gir seg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Boasson Hagen avslutter sykkelkarrieren: – Føler at tiden er inne

Sykkelstjernen Edvald Boasson Hagen (37) har bestemt seg for å legge opp etter inneværende sesong.

Av NTB | 21.08.2024 11:45:33

Sport: Det bekreftet han på Instagram onsdag. Til NTB utdyper Boasson Hagen avgjørelsen som nå er tatt.

– Det føles godt å ha bestemt seg egentlig. Det er en tid for alt. Jeg har følt at det er greit å gi seg nå, og jeg føler jeg har gjort og fått til mye som syklist. Jeg er godt fornøyd med karrieren, sier han.

37-åringen har konkludert med at tiden er inne for å finne på noe nytt og å tilbringe mer tid med familien.

– Det blir gøy å være mer sammen med datteren vår og følge opp henne enda tettere. Kona mi og familien har vært veldig støttende hele veien, og jeg har egentlig fått gjort som jeg ville. Nå blir det godt å være litt hjemme, smiler sykkelveteranen.

På spørsmål om avgjørelsen om å legge opp er vemodig, svarer han:

– Ikke veldig vemodig, jeg er godt fornøyd med det jeg har fått oppleve. I tillegg er det jeg selv som velger å gi meg.

Høydepunktene i karrieren er de tre etappeseirene fra Tour de France.

– Helt klart Tour de France-seirene. I tillegg har jeg fått mange vennskap og hatt stor glede av syklingen generelt. Det har vært livet mitt, sier 37-åringen.

Nå ser han fram til å ikke måtte trene i all slags vær og i alle høytider. Tiden som frigjøres vet han litt om hva han skal bruke til.

– Jeg har investert litt i eiendom og vil fortsette med det. Ellers er jeg åpen for det som måtte komme. Jeg har lyst til å nyte tilværelsen, sier Rudsbygd-gutten.

I løpet av det som har blitt en fenomenal karriere har han blant annet syklet hele 258 etapper i Tour de France. 13 ganger har han deltatt i rittet.

Boasson Hagen har tråkket inn til en rekke store resultater. 37-åringen kan blant annet vise til tre etappetriumfer i nettopp Touren.

Gudbrandsdølen har i tillegg en kruttsterk seier i Gent-Wevelgem og fem enkelttriumfer i Critérium du Dauphiné å vise til.

Fra 2010 til 2014 syklet Boasson Hagen for den britiske sykkelgiganten Team Sky, og i 2012 gjorde den da 25 år gamle nordmannen manns jobb for Bradley Wiggins da han vant Tour de France.

Siden den gang har han representert MTN-Qhubeka (senere Team Dimension Data), TotalEnergies og nå Decathlon AG2R-laget.

Ettårskontrakten med sin nåværende franske arbeidsgiver fikk han først i januar, på et tidspunkt da mange stilte spørsmål ved om veteranen i det hele tatt ville finne et lag å sykle for denne sesongen.

Boasson Hagen, opprinnelig fra Rudsbygd ved Lillehammer, sier han har vært heldig som har fått være syklist så lenge.

Han har denne sesongen syklet for det franske Decathlon AG2R-laget.

(©NTB)

Flere nyheter: