Menu
Teinebeslag Foto: Fiskeridirektoratet
Beslag av teiner fra området rundt Rennesøy, Brimse, Talgje og Finnøy. Foto: Fiskeridirektoratet.

Stort beslag av ulovlige teiner i Ryfylke

Fiskeridirektoratet har gjennomført en omfattende aksjon mot ulovlige teiner i Ryfylke. Til sammen ble 290 teiner ble fjernet fra området rundt Rennesøy, Brimse, Talgje og Finnøy.

Av tomas | 19.08.2024 16:36:08

Maritim forsøpling: Fiskeridirektoratet har gjennomført en omfattende aksjon mot ulovlige teiner i Ryfylke. Til sammen ble 290 teiner fjernet fra området rundt Rennesøy, Brimse, Talgje og Finnøy etter tips fra bekymrede fiskere og lokalbefolkning.

Aksjonen avdekket et omfang av ulovlig fiske som har pågått over lengre tid. Flere titalls vak, som er merker for teiner, var umarkerte og viste tegn på å ha stått i sjøen i lang tid. I teinene ble det funnet en rekke marine arter, blant annet 110 taskekrabber, torsk, flyndrer og en død sel.

– Dette er et alvorlig tilfelle av ulovlig fiske som kan ha skadelige konsekvenser for det marine miljøet, skriver Rolf Harald Jensen, sjef for Fiskeridirektoratets sjøtjeneste på sine nettsider.

Alle levende dyr ble satt ut igjen, men teinene, iler og blåser er beslaglagt og overlevert til politiet for videre etterforskning.

Flere nyheter: