Menu
Ordfører Håvard Handeland (Ap) i Sauda. FOTO: Privat

Sauda vurderer å slå sammen barneskoler

Kommunedirektøren i Sauda foreslår å samle alle barneskoleelever i en ny, felles skole, men forslaget møter motstand fra både innbyggere og politikere. Den endelige avgjørelsen tas i kommunestyret

Av tomas | 19.08.2024 14:46:21

Sauda: Planene om å slå sammen de tre barneskolene Risvoll, Austarheim og Fløgstad til én felles skole skaper heftig debatt i kommunen. Kommunedirektøren mener en ny, moderne skole er nøkkelen til en bedre fremtid for elevene, mens motstandere frykter tap av nærskoler og økte utgifter.

Det ble mandag kjent at Kommunedirektøren i Sauda anbefaler å slå sammen de tre barneskolene i kommunen til én felles skole. Men forslaget møter motstand, skriver Aftenbladet.

Hovedargumentene for en felles skole er synkende elevtall og et ønske om å skape mer robuste fagmiljøer. Kommunedirektøren mener en ny skole vil gi bedre muligheter for tilpasset opplæring og gi elevene et mer variert læringsmiljø.

Motstanderne av forslaget er bekymret for at barna vil få lengre skolevei. Kritikerne mener også en ny skole vil bli svært kostbar og at pengene kunne vært brukt bedre andre steder, for eksempel innen helse.

Ordfører Håvard Handeland (Ap) understreker at det er viktig med et godt kunnskapsgrunnlag, men erkjenner at det er uenighet om veien videre.

Den endelige avgjørelsen om den nye skolen tas i kommunestyret. Dersom forslaget får grønt lys, vil det ta minst 3-4 år før skolen kan stå klar.

Flere nyheter: