Menu
Taylor Swifts tre konserter i Wien måtte avlyses på grunn av fare for terrorangrep. Bildet er fra en opptreden på Wembley i London tidligere i sommer. Foto: Scott A. Garfitt / Invision / AP / NTB

USA delte Taylor Swift-informasjon med Østerrike forut for den avvergede terrorplanen

USA delte etterretningsopplysninger med Østerrike rundt terrorplanene som ble avverget før Taylor Swift-konsertene i Wien.

Av NTB | 10.08.2024 00:13:07

Krig og konflikter: – Forhåpentligvis er det ingen overraskelse for noen at USA selvsagt har vedvarende fokus på vårt antiterroroppdrag, sa talsmann John Kirby for USAs nasjonale sikkerhetsråd da han fikk spørsmål fra pressen i Washington fredag.

– Vi arbeider tett med partnere over hele verden for å overvåke og avverge trusler. Og som del av det arbeidet, delte USA informasjon med østerrikske partnere for å gjøre dem i stand til å avverge en trussel mot Taylor Swifts konserter i Wien, sa Kirby.

Swift skulle holde tre konserter i Wien denne uken, men ble avlyst på grunn av at myndighetene avdekket mulige planer om et terrorangrep.

En 19 år gammel mann, en østerriksk statsborger med røtter i Nord-Makedonia, ble pågrepet onsdag og er hovedmistenkt. Han skal ha erklært troskap til ekstremistgruppen IS den 6. august og har ifølge østerriksk politi tilstått angrepsplanene.

I tillegg ble en 17 år gammel gutt pågrepet samme dag. En 15 år gammel gutt ble innbrakt til avhør, men ikke pågrepet. Fredag opplyste politiet at en 18 år gammel irakisk statsborger er pågrepet i samme sak.

Swifts konserter skulle ha blitt holdt torsdag, fredag og lørdag

(©NTB)

Flere nyheter: