Menu
Anders Mol og Christian Sørum fikk det tøft i semifinalen i OL. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Finaledrømmen brast for Mol og Sørum etter nervedrama: – Alt er bare dritt

Anders Mol og Christian Sørum får ikke muligheten til å forsvare OL-gullet i sandvolleyball. De tapte semifinalen for tyske Clemens Wickler og Nils Ehlers.

Av NTB | 08.08.2024 19:43:10

Sport: Mol og Sørum hadde herjet seg fram til semifinale i Paris, men der fikk de knallsterk motstand. To meter og elleve centimeter lange Ehlers var sterk både i blokk og serve. Wickler var på sin side god i forsvar.

Det kunne ikke den norske duoen hamle opp med og tapte med settsifrene 13-21, 21-17, 13-15.

– Det var en tung kamp. Det føltes som at vi greide å kjempe oss bra tilbake, og så er det marginer som er med på å avgjøre kampen, sa Mol til NTB og andre norske medier.

Dermed skal de ut i bronsekamp lørdag mot Cherif Younousse/Ahmed Tijan fra Qatar. De svenske verdensenerne David Åhman og Jonatan Hellvig slo den qatarske duoen kontrollert og skal spille OL-finale.

– Det er fint at man har muligheten til å kjempe om en OL-medalje til, men akkurat nå er det veldig kjipt, sa Sørum.

Den norske duoen skulle i semifinaleaksjon bare 20 timer etter at kvartfinalen startet, og Mol kritiserte arrangøren etter onsdagens kveldskamp. Til sammenligning hadde tyskerne fått over et døgn mer hvile før semifinalen.

– Det at vi har fått mindre hvile enn dem, er jævlig irriterende. De ser mer kvikke ut enn oss, og det synes jeg er veldig bittert. Alt er bare dritt akkurat nå, sa Mol til Max.

– Skal man sammenligne de to oppladningene, så er det ikke helt likt. Det er litt frustrerende. Det kunne blitt gjort på en bedre måte av arrangørene, så det blir rettferdig. Nå blir det en forskjell, utdypet Mol overfor norske medier.

Etter en jevn start på kampen tok den tyske duoen styringen og gikk opp i 10-6-ledelse. Ehlers var god i blokken og sikret flere tyske poeng. Mol og Sørum maktet aldri å komme tilbake og tapte et sett for første gang i Paris-lekene.

Der fikk de norske en god start, men tyskerne kom tilbake og tok ledelsen. Den mistet de ikke på vei mot seier.

Den norske duoen er regjerende mestere etter seieren i Tokyo for tre år siden. Da tok Cherif/Ahmed bronse.

Mol og Sørum har hatt en uvanlig oppladning til lekene i Paris etter at Mol pådro seg et brudd i foten i mars. De har ikke fått deltatt i så mange turneringer som ønsket, men synes å ha funnet formen til OL.

Mol reagerte sterkt etter semifinaletapet.

Mol og Sørum løftet seg stort i annet sett og utlignet kampen. Dermed måtte det hele avgjøres i tredje sett.

(©NTB)

Flere nyheter: