Menu
Deler av et hotell i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz har kollapset. Foto: Christian Schulz / Foto Hosser / DPA / AP

Én omkommet og flere alvorlig skadet i hotellkollaps i Tyskland

Én person er funnet død i et delvis sammenrast hotell i Tyskland, ifølge politiet. Åtte sitter fast under bygningsrester, og flere av dem er alvorlig skadet.

Av NTB | 07.08.2024 07:47:35

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet kom med en oppdatering om situasjonen ved hotellet tidlig onsdag morgen. Arbeidet ved ulykkesstedet beskrives som ekstremt krevende.

– Nødetatene kan bare ta seg inn i bygningen med aller største aktsomhet, opplyser politiet.

Tidligere sa politiets innsatsleder på stedet at de hadde fått kontakt med seks av de ni personene i det delvis sammenraste hotellet, meldte kringkasteren SWR (Südwestrundfunk).

Det var ved 23-tiden tirsdag kveld at en takgavl falt ned slik at to etasjer kollapset på den ene siden av bygningen. Vitner meldte om et høyt smell og en stor støvsky.

14 personer befant seg i hotellet da hendelsen skjedde. Fem av dem skal ha kommet seg ut av bygningen uskadd, ifølge Bild.

– Blant de som er inne i bygningen er det også et lite barn. For øyeblikket sover det likevel rolig, og vi har kontakt med foreldrene, sier en talsperson for politiet til Bild.

En av dem har fortalt at han var på toalettet da gulvet kollapset. Flere gjester blir tatt hånd om av helsevesenet, opplyser politiet.

I mellomtiden ble det utplassert målere for å undersøke om det fortsatt var bevegelser i bygningen, og brannvesenet tok i bruk droner i et forsøk på å komme tettere på bygningsmassen.

Ifølge SWR har politiet evakuert 31 personer fra nærliggende bygninger.

De skriver også at politiet ber folk holde seg unna området, og at hovedfartsåren gjennom byen er stengt.

Kröv ligger langs elven Mosel. Det er et yndet turistområde, mye på grunn av vinproduksjon og små maleriske byer. Byen har omtrent 2200 innbyggere.

Hotellet ligger i den lille feriebyen Kröv i distriktet Bernkastel-Wittlich i delstaten Rheinland-Pfalz, nær grensen til Luxembourg.

Et stort antall redningsmannskaper rykket ut til stedet, og en hundepatrulje var også på plass. Men brannvesenet opplyste at de ikke kunne sende folk inn i bygningen på grunn av fare for at mer av bygget kan kollapse.

(©NTB)

Flere nyheter: