Menu
Håvard Bentdal Ingvaldsen røk ut i semifinalen på 400 meter i OL. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ingvaldsen langt unna finaleplass på 400 meter i OL: – Blir litt tom

Håvard Bentdal Ingvaldsen øynet en ny internasjonal finale på 400 meter, men 21-åringen fikk det for tøft og røk ut i semifinalen i Paris-OL med tiden 45,60.

Av NTB | 06.08.2024 20:03:25

Sport: Ingvaldsen måtte enten bli blant de to beste i sitt semifinaleheat eller notere en av de to beste øvrige tidene for å ta seg til finale i den franske hovedstaden. Nordmannen røk imidlertid ut etter å ha blitt nummer sju i det første heatet.

– Jeg kjente meg egentlig bedre i dag enn jeg gjorde under forsøket. På oppløpet blir jeg litt tom, og det er kjipt å se de andre dra fra, sa Ingvaldsen til NRK.

– Det er litt blandede følelser. Det har vært en del trøbbel denne sesongen, så jeg forventet ikke noe annet nå. Jeg føler jeg skulle vært på et annet nivå, men jeg prøver å tenke at jeg fortsatt er ung.

I fjor tok 21-åringen seg til VM-finale. Tirsdag var han langt unna å gjenta bedriften i OL.

Quincy Hall fra USA vant Ingvaldsens heat på 43,95. Belgiske Alexander Doom fikk strekk i siste sving og stoppet opp, men nordmannen ble slått av alle de andre i heatet.

21-åringen booket plass i semifinalen ved å bli nummer tre i sitt forsøksheat søndag. Han avverget dermed en tur i oppsamlingsheat med seks hundredeler.

– Det var deilig, topp tre var målet. Nå slipper jeg en ekstrarunde i morgen også, så jeg er veldig fornøyd, sa han til NTB og andre norske medier.

I årets EM i Roma greide han ikke å ta seg til finale på distansen.

– Jeg er ikke nærheten av der jeg vil være. Jeg får fortsette å trene, og så kommer det et OL senere som er enda viktigere. Jeg får prøve å komme i form til da. Jeg er så klart skuffet, sa han til NTB etter den mislykkede kvalifiseringen i Roma.

– Jeg synes ikke det har stemt teknisk for Håvard i år. Jeg synes han maser, og han fullfører steget sitt litt dårlig, sa NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

Ingvaldsen gjorde seg for alvor bemerket i friidrettssirkuset da han i fjor satte norsk rekord på distansen med 44,39. Det skjedde i forsøket under VM i Budapest, der 21-åringen tok en råsterk 6.-plass i finalen.

(©NTB)

Flere nyheter: