Menu
Sondre Guttormsen kom seg ikke over 5,95 i sitt siste hopp i stavfinalen i Paris-OL mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Guttormsen nummer åtte i OL – stavkongen Duplantis forsvarte gullet

Sondre Guttormsen leverte sesongbeste, men greide ikke å blande seg inn i medaljekampen i OL-finalen i stav mandag. Favoritten Armand Duplantis vant gullet.

Av NTB | 05.08.2024 21:53:36

Sport: 5,85 skulle vise seg som en utfordring for Guttormsen, og nordmannen rev i sitt første forsøk. Hele fem utøvere kom seg over i førstehoppet, og Guttormsen valgte derfor å flytte sitt andre forsøk til 5,90.

Der ble det riv. Det samme ble det på det påfølgende hoppet han gjorde på 5,95, og dermed måtte Guttormsen ta til takke med en åttendeplass.

– Det er så fryktelig nærme, utbrøt NRK-kommentator Christina Vukicevic Demidov etter hans første riv på 5,90.

Stavkongen Duplantis var det lite å gjøre med i kampen om gullet. Svensken sto over høyder andre slet stort med, og da han tok seg over 6,00 i sitt første forsøk, sikret han førsteplassen.

Nordmannen fikk kniven på strupen allerede på den andre høyden. 25-åringen rev to ganger på 5,70, men kom seg over i forsøk nummer tre og holdt liv i medaljedrømmen.

På 5,80 gikk derimot langt bedre, og nordmannen suste over i første forsøk. Det holdt til sesongbeste med fem centimeter.

Der ble det exit for lillebror Simen, som rev tre ganger på 5,70. Norges tredje deltaker, Pål Haugen Lillefosse, skadet seg på oppvarmingen lørdag og måtte trekke seg.

Storebror Guttormsen har trøblet med skade inn mot lekene i Paris og deltok ikke i Roma-Em i juni. I fjor ble han europeisk mester innendørs.

Amerikanske Sam Kendricks var nærmest med 5,95, mens greske Emmanouil Karalis tok bronsen med et bestehopp på 5,90.

Guttormsen kvalifiserte seg til finalen da han svingte seg over 5,75 i kvalifiseringen lørdag. Direktekravet var fem centimeter høyere.

(©NTB)

Flere nyheter: