Karoline Bjerkeli Grøvdal løp finale på 5000 meter i Paris mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Råsterk Grøvdal nummer åtte på 5000 meter i OL – Chebet vant

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til åttendeplass på 5000-meteren i Paris-OL mandag. Gullet gikk til kenyanske Beatrice Chebet.

Av NTB | 05.08.2024 21:43:11

Sport: Grøvdal ble klokket inn til tiden 14.43,21 sekunder. Prestasjonen var bunnsolid.

– Det er altså så klasse, sa NRK-kommentator Jann Post.

På oppløpet spurtet Grøvdal forbi den etiopiske verdensrekordholderen Gudaf Tsegay.

Det norske håpet hang lenge med i teten og etter to runder tok hun selv føringen i feltet. Da hadde det gått veldig smått innledningsvis.

Med Grøvdal foran gikk farten veldig opp, men veteranen fra Isfjorden løp samtidig i et tempo som for henne er kontrollert. Likevel ble det strekk i feltet.

– Dette er måten å få en best mulig plassering ut av løpet. Det er en herlig opplevelse å se Karoline taue på et felt med noen av verdens aller beste 5000-metere noen gang, skrøt en imponert Vebjørn Rodal i NRKs sending.

Etter at det norske håpet hadde stått for farten i fire runder, fikk hun avløsning av enda mer meritterte løpere fra Etiopia. Da måtte Grøvdal finne seg en plass noe lenger bak i rekkene.

Da farten økte mot slutten ble det ikke uventet for vanskelig for Grøvdal å holde ryggen til de absolutt beste.

Grøvdal viste kjempeform da hun løp inn til sølvmedalje på distansen i EM i Roma i juni. Senere i mesterskapet sikret hun gull på halvmaraton.

I Tokyo-OL for tre år siden ble hun nummer 14. Fem år tidligere tok hun en imponerende sjuendeplass i OL i Rio de Janeiro.

5000-meteren er den eneste distansen Grøvdal løper i OL. Hun deltar verken på 10.000 meter eller halvmaraton.