Menu
Tobias Grøndahl og Norge fikk det tøft mot Danmark. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Håndballgutta fikk dansk OL-leksjon: – De virker handlingslammet

De danske verdensmesterne la ingenting imellom mot håndballgutta i gruppefinalen i OL. I kvartfinalen venter Slovenia for Norge.

Av NTB | 04.08.2024 20:32:59

Sport: Danmark vant 32-25 etter 17-12 ved pause.

Det var aldri noen tvil. Danmarks stjerner endte på topp i gruppen etter en maktdemonstrasjon. Norge endte på 3.-plassen.

Norge kom til oppgjøret uten seier mot Danmark på de åtte siste forsøkene. Danmark har vunnet VM de tre siste gangene. I Tokyo-OL ble det sølv etter finaletap for Frankrike.

Norge lå under med fem mål til pause, og det holdt seg fram til det var et kvarter igjen. Danmark hadde ett gir til og kontrollerte inn seieren.

Harald Reinkind ble Norges toppscorer med seks mål.

Mathias Gidsel kom til oppgjøret med 40 OL-scoringer på de fire første kampene. Mot Norge tok det utrolig nok over 20 minutter før det første kom.

Målvakt Kristian Sæverås startet kampen for Norge, og de to Gidsel-avslutningene var det han reddet i første omgang. Füchse Berlin-spilleren endte til slutt på tre nettkjenninger.

Flensburg-Handewitt-spiller Simon Pytlick fikk derimot skinne. Han leverte ni scoringer.

– Jeg vet ikke om jeg har sett et bedre lag noensinne, sa landslagstrener Jonas Wille om Danmark til Discovery før kampen.

Danmarks keeper Niklas Landin (35) gir seg på landslaget etter lekene.

Til uken flytter sluttspillet seg nordover i Frankrike til Lille. Samtlige kamper skal spilles på Stade Pierre-Mauroy, hjemmebanen til fotballaget Lille. Arenaen har plass til over 27.000 tilskuere.

Begge de norske landslagene er klare for cupspillet i Lille. Håndballjentene møter Brasil i kvartfinale tirsdag kveld.

– De virker helt handlingslammet av det som skjer med dem, skrev danske BTs kommentator Johnny Kokborg om Norge ved pause.

Den danske håndballegenden Mikkel Hansen har kunngjort at OL blir det siste han gjør i karrieren. Lydnivået hevet seg betraktelig hver gang 36-åringen entret banen. Han har ti år bak seg i Paris Saint-Germain.

(©NTB)

Flere nyheter: