Menu
Teddy Riner jubler etter å ha avgjort lagkonkurransen i judo i Frankrikes favor. Mannen som tente OL-ilden tok sitt annet OL-gull på like mange dager. Foto: Eugene Hoshiko, AP / NTB

Riner med nytt OL-gull etter vill opphenting – for en uke han har hatt

Frankrikes idrettsikon Teddy Riner rundet av en OL-uke for evigheten med et nytt gull i blandet lagkonkurranse i judo.

Av NTB | 03.08.2024 20:13:02

Sport: ‘Fredag for en uke siden fikk han sammen med Marie-José Perec æren av å tenne OL-ilden som avslutning på den spektakulære åpningsseremonien for Paris-OL.

Akkurat en uke senere vant han individuelt gull i den tyngste vektklassen, hans tredje olympiske tittel i en strålende karriere. Han vant alle sine kamper i konkurransen på ippon foran en fullsatt og kokende judohall.

Lørdag fikk Riner hallen til å koke igjen da han fullførte en fenomenal opphenting i OL-finalen mot Japan. Frankrike lå under 1-3 etter de fire første kampene, hvor bare Riner greide å vinne. Det gjorde han mot Tatsuru Saito, selvfølgelig på ippon.

Så slo det franske laget tilbake. Joan-Benjamin Gaba slo Hifumi Abe, og Clarisse Agbegnenou slo Miku Takaichi. Dermed måtte det hele avgjøres i en ny dyst mellom Riner og Saito, og igjen vant franskmannen på ippon.

Riner er oppe i fem OL-gull, tre individuelt og to i lagkonkurranse. Han har også 11 VM-gull i samlingen. Tidligere i karrieren var han ubeseiret i over ti år.

Han er en av Frankrikes mest elskede og beundrede idrettsutøvere.

(©NTB)

Flere nyheter: