Menu
Jeanette Hegg Duestad ble nummer fire i matchøvelsen i Paris fredag. Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Medaljen glapp igjen for Duestad: – Utrolig vondt

Jeanette Hegg Duestad kjempet tappert i medaljestriden, men den norske skytteren måtte nøye seg med 4.-plass i OL-finalen i 50 meter rifle match.

Av NTB | 02.08.2024 17:02:45

Sport: Den norske medaljefavoritten var ute etter å revansjere fjerdeplassen i samme øvelse fra Tokyo-OL for tre år siden.

I den franske hovedstaden var 25-åringen med i kampen om edelt metall, men den norske skytteren måtte nøye seg med en ny olympisk fjerdeplass. Hun er blitt nummer fire i tre av de fire individuelle riflefinalene i de to siste OL..

– Det er utrolig vondt, og jeg vet ikke hva annet jeg kunne gjort. Det er helt greit å bli nummer fire i et OL, og jeg har ikke tabbet meg ut på noen som helst måte, men det er bare tøft fordi man står i det, sa Duestad til VG etter finalen.

Sveitsiske Chiara Leone tok gullet foran Sagen Maddalena. Zhang Qiongye fra Kina endte på bronseplass.

Duestad var på sølvplass etter 36 av de 40 skuddene alle åtte i finalen fikk skyte. Hun hadde vært i nieren bare to ganger, men så ga de fire neste skuddene 9,0, 9,7, 9,9 og 8,8. Det ble skjebnesvangert.

Hun raste nedover på listen, og etter at de to første skytterne var eliminert var det hun som sto i fare for å ryke ut. Hun berget seg først med konkurransens første 10,9, så med et skudd på 10,6, men da det sto om medalje ble det 9,7, og hun var ute.

På den første liggende serien ble det sterke 52,1 poeng, og Duestad klatret til 4.-plass. På den andre serien vartet 25-åringen opp med sterke 52,9, før det ble 52,6 på de siste skuddene liggende.

Deretter ble det 51,0 poeng på den første stående serien, selv om hun med 9,4 hadde sitt hittil dårligste skudd i finalen. Neste serie innledet hun med knallsterke 10,6, og da luktet det for alvor medalje, til og med gull. Så kom det tre niere og en åtter på rad, og det ble avgjørende for at medaljen glapp.

20 år er gått siden en norsk kvinne sist tok gull individuelt i sommer-OL. Da tok Siren Sundby (seiling) og Gunn-Rita Dahle Flesjå (terrengsykling) gull.

Mandag var hun blant de store medaljefavorittene i den individuelle luftriflefinalen, men 25-åringen røk overraskende ut som første kvinne.

– Jeg er så tøff som jeg ønsket å være. De første skuddene går feil i forhold til pulsslagene og da blir det for tynt. Resten er bra, sa 25-åringen til NTB.

Duestad tok seg fredagens finale som nummer fem i kvalifiseringen. Da løftet hun seg etter svak skyting i innledningen.

Duestad innledet fredagens finale med 10,3, 10,4, 9,5, 10,5 og 10,3. Det ga 51,0 poeng og foreløpig 5.-plass etter første knestående serie. Deretter fulgte hun opp med knallsterke 10,8, og 25-åringen fullførte den neste serien med 51,9 poeng. Neste serie ga 51,8, og etter 15 skudd i knestående var Duestad fortsatt nummer fem, 1,5 poeng bak ledende Leone.

Duestad innledet årets OL med en sur femteplass i luftrifle blandet lag med Jon-Hermann Hegg. Da var den norske duoen ett tidel fra å få skyte om bronsen.

(©NTB)

Flere nyheter: