Menu
Evan Gershkovich møtes av sin mor etter å ha blitt løslatt fra russisk fengsel. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB

Gershkovich og Whelan ble tatt imot av Biden og Harris

Amerikanerne Evan Gershkovich og Paul Whelan, som begge har vært fengslet i Russland, er tilbake i USA, der de ble tatt imot av Joe Biden og Kamala Harris.

Av NTB | 02.08.2024 06:03:03

Kriminalitet og rettsvesen: Whelan var førstemann av flyet like før midnatt lokal tid, og ble møtt med en klem fra både Biden og Harris før han ble omfavnet av familien sin. Det samme var tilfelle for Gershkovich.

– Vi har ventet på frigjøringen av Evan i 491 dager og det er vanskelig å beskrive hva denne dagen føles som, sier Gershkovichs familie i en uttalelse gjengitt i Wall Street Journal, avisa han jobber for.

Den russisk-amerikanske journalisten Alsu Kurmasheva trådte også ned på amerikansk jord et fritt menneske.

De tre løslatte fangene ble fløyet til USA via Tyrkia.

Totalt ble 24 fanger fra sju ulike land løslatt i den omfattende fangeutvekslingen, hvorav 16 av dem gikk til USA og Tyskland fra Russland og Belarus, mens åtte russiske statsborgere ble løslatt fra ulike vestlige land, deriblant Norge, til Russland.

– Allierte har tatt modige avgjørelser som del av denne avtalen. Dagen i dag er bevis på hvorfor man trenger venner i denne verden. Allianser gjør oss sikrere, sa Biden torsdag, og omtalte utvekslingen som en diplomatisk bragd.

Flere nyheter: