Menu
ARKIVBILDE: Daniel Deniazi

Norsk statsborger utlevert fra Spania – siktet for grovt bedrageri i 175 saker

En norsk statsborger i 30-årene er utlevert fra Spania. Mannen er siktet for grovt bedrageri i totalt 175 individuelle straffesaker.

Av NTB | 01.08.2024 10:12:37

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen er siktet for bedrageri på nettet, der kunder har sendt ham penger for varer som de ikke har mottatt, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

Totalt dreier deg seg om bedrageri for rundt en halv million kroner, melder Bergens Tidende. Ifølge avisen er mannen fra Vestland fylke.

Mannen har vært etterlyst siden juni 2023 og ble pågrepet i Spania 9. juli i år. Han har siden vært varetektsfengslet i påvente av utelevering til Norge.

BT siterer en pressemelding fra spansk politi der det står at mannen ble pågrepet på Kanariøyene. Det skal ha skjedd etter at politiet først mente å ha sett mannen på en balkong og etterpå spanet på ham fram til de var sikre på at det var ham politiet etterlyste

Arbeidet med straffesaker opp mot denne mannen startet juni i fjor.

Mannen har samtykket til fengsling i fire uker, og fengslingsmøtet går som kontorforretning. Advokat Ivar Blikra er oppnevnt som mannens forsvarer.

– Det vil ta noe tid før han blir avhørt. Jeg har derfor nå ikke noe å opplyse i forhold til spørsmål om straffskyld, sier han til NTB.

Flere nyheter: