Menu
*politi
FOTO: DANIEL DENIAZI

Mistenker gasslekkasje etter eksplosjon i fiskebåt på Stord

Politiet mistenker at en gasslekkasje kombinert med sveisearbeid førte til eksplosjonen på fiskebåten MS Bårdsund tirsdag formiddag.

Av tomas | 30.07.2024 23:15:46

Stord: En kraftig eksplosjon rystet Sunnhordlandskaien i Leirvik sentrum tirsdag formiddag. En person om bord i fiskebåten MS Bårdsund ble skadet og fraktet til legevakten med ansiktskuttskader.

Politiet mistenker at en gasslekkasje kombinert med sveisearbeid førte til den dramatiske hendelsen. Innsatsleder Lars Einar Olderkjær uttaler at man har funnet tegn på gassutvikling fra båtens last, og at det pågikk vedlikeholdsarbeid på dekk der det har blitt utført varmt arbeid.

– Det ser ut som om gnister fra sveisingen har antent gassen, noe som har forårsaket eksplosjonen, sier Olderkjær til avisen Sunnhordland.

Heldigvis ble ingen andre alvorlig skadet. En person ble behandlet for et mindre kutt, men tilstanden til personen med ansiktskuttene er foreløpig ukjent.

Politiet er nå i gang med åstedsundersøkelser for å avklare hendelsesforløpet. Vitner skal avhøres, og båten vil bli grundig undersøkt.

– Vi jobber for å få et fullstendig bilde av hva som skjedde, og hvilke sikkerhetsrutiner som var på plass, sier Olderkjær til avisen.

Eksplosjonen har ført til store materielle skader på båten, og det er foreløpig uklart når den vil kunne settes i drift igjen.

Flere nyheter: