Menu
Det vil seg ikke for Jeanette Hegg Duestad i OL. Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Hegg Duestad-skuffelse i Paris-OL – 16-åring tok gullet

Jeanette Hegg Duestads medaljespøkelse i OL fortsetter å tynge 25-åringens skuldre. I mandagens finale i 10 meter luftrifle ble det 8.-plass.

Av NTB | 29.07.2024 10:22:53

Sport: 25-åringen fikk det ikke til å stemme i starten og ble tidlig hektet av.

– Jeg er så tøff som jeg ønsket å være. De første skuddene går feil i forhold til pulsslagene og da blir det for tynt. Resten er bra, sier 25-åringen til NTB.

Hegg Duestad var på forhånd regnet som en sterk medaljekandidat.

– Det er utrolig synd. Jeg hadde skikkelig troen på medalje. Hun må bare glemme dette her og tenke framover, sa Eurosport-kommentator Ole-Kristian Bryhn.

Det ble dramatisk i kampen om gullet. 16 år gamle Ban Hyo-jin (Sør-Korea) og Huang Yuting fra Kina var helt likt etter 24 skudd. Førstnevnte var sterkest i omskyting og vant med 0,1 poeng.

– En helt utrolig finale, utbrøt Bryhn.

– Jeg får mye igjen for de gode forberedelsene. Jeg vet hvordan jeg skal hente meg inn igjen, sa Duestad til NTB etter kvalifiseringen søndag.

Mandag startet Hegg Duestad bakpå med 9,9, 10,1 og 9,9, før hun løftet seg til 10,4. Deretter ble det 10,2, noe som ga 50,5 etter første serie.

– Hun må virkelig ha en god serie for å klatre, sa Eurosports ekspert Bryhn.

I den andre serien knallet hun til med 10,8 på første skudd, før hun måtte nøye seg med 10,3. Så ble det 10,6, 10,8 og 10,6. Dermed hadde Hegg Duestad presset på seg før de neste to skuddene, men det ble exit.

Duestad ble lørdag nummer fem i luftrifle blandet lag sammen med Jon-Hermann Hegg. Den norske duoen var utrolige 0,1 poeng unna å sikre seg plass i bronsefinalen, men medaljehåpet røk helt på tampen.

– Det er så små marginer, sa NRK-ekspert Ola Lunde etter den innledende konkurransen.

25-åringen var i aksjon i Tokyo for tre år siden. Da ble hun nummer fire i luftrifle etter at hun satte ny olympisk rekord i kvalifiseringen. Også i rifle 50 meter match kom hun på 4.-plass i Tokyo.

Forventningene til Duestad var store etter at hun imponerte med en sterk 2.-plass i søndagens kvalifisering. Det til tross for at hun fikk trøbbel på den fjerde serien.

20 år er gått siden en norsk kvinne sist tok gull individuelt i OL. Da tok Siren Sundby (seiling) og Gunn-Rita Dahle Flesjå (terrengsykling) gull.

(©NTB)

Flere nyheter: