Menu
Nicolò Martinenghi jubler etter å ha vunnet 100 meter bryst i en finale der to hundredeler skilte mellom de tre beste. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Martinenghi vant hundredelsdrama – snøt Peaty for hattrick

Nicolò Martinenghi vant en uhyre jevn OL-finale på 100 meter bryst med to hundredels sekund. Han nektet Adam Peaty et tredje gull på rad.

Av NTB | 28.07.2024 22:33:02

Sport: Peaty håpet å kopiere Michael Phelps som de eneste med tre strake OL-gull på distansen, men briten måtte i stedet dele sølvet med amerikanske Nic Fink.

Martinenghi slo inn til 59,03 og seiret to hundredels sekund foran de to andre. Dermed ble han første italienske gullvinner i Paris-lekene. Tyske Malvin Imoudu var bare åtte hundredeler bak vinneren, men ble uten medalje.

Peaty har kjempet seg tilbake etter å ha tatt pause fra svømmingen på grunn av mentale utfordringer. Han sa seg fornøyd med sølv.

– Det har vært en veldig lang vei tilbake. Jeg ta absolutt alt, og jeg er så glad for at jeg fortsatt kan svømme mot de beste verden og komme på delt 2.-plass. I hjertet mitt er jeg vinner, og jeg gråter gledestårer, sa Peaty til BBC.

Vinnertiden var over to sekunder bak hans verdensrekord fra 2019.

22-åringen ordnet Frankrikes første gull i bassenget i Paris-OL, Han gled fra resten ut fra start. Underveis i løpet var han godt foran sin egen verdensrekord, men farten gikk noe ned mot slutten.

Japanske Tomoyuki Matsushita vant kampen om sølvet fire hundredels sekund foran amerikanske Carson Foster.

I kvinnenes 100 meter butterfly svømte amerikanske Torri Huske inn til gullet på tiden 55,59. Hun var bare fire hundredeler foran lagvenninnen Gretchen Walsh på plassen bak. Kinesiske Zhang Yufei sikret bronsen.

Mens gullet ble avgjort med hundredeler på 100 meter bryst, var det en helt annen historie på mennenes 400 meter medley, der den franske hjemmefavoritten Leon Marchand var knusende overlegen. Han slo nærmeste konkurrent med 5,67 sekunder og overlot til de øvrige finalistene å gjøre opp om sølv og bronse.

Med god hjelp av det franske hjemmepublikumet svømte han inn til tiden 4.02,95. Det er bare 45 hundredeler svakere enn verdensrekorden, og han slettet OL-rekorden til Phelps.

(©NTB)

Flere nyheter: