Menu
George Russell jublet for seier i Formel 1-løpet i Belgia søndag, men ble senere disket fordi bilen var for lett. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Russell disket fra seier i Belgias Grand Prix: – Jeg er knust

Mercedes-føreren George Russell kjørte med for lett bil og er diskvalifisert fra Belgias Grand Prix. Lagkamerat Lewis Hamilton står igjen som løpsvinner.

Av NTB | 28.07.2024 20:43:03

Sport: Det bekreftet Formel 1 på X.

Russell var raskest i søndagens løp etter å ha truffet med en risikabel en-stopp-strategi, men drøye to timer etter målgang ble det kjent at han ikke står igjen som løpsvinner. Bilen veide halvannen kilo for lite.

I stedet innkasserer lagkamerat Hamilton sin 105. seier i karrieren.

– Jeg er knust, meldte Russell i sosiale medier.

– Vi veide for lite og er blitt diskvalifisert. Vi la igjen alt på banen, og jeg er stolt over å ha krysset mållinjen først. Det kommer mer fra meg, fortsatte han.

Hamilton startet løpet som nummer tre, men etter tre sterke åpningsrunder hadde han passert både Sergio Pérez (Red Bull) og Charles Leclerc (Ferrari).

Hamilton så lenge ut til å vinne løpet på banen, men Russell traff bedre på strategien da han var én gang mindre inne i depot enn Hamilton. Lagkameratene knivet om teten de siste fem rundene, men 26-årige Russell holdt unna med et halvt sekund og sikret tilsynelatende seieren.

Lørdagens tunge regnvær var byttet ut med solskinn søndag. Dermed handlet mye om å bevare dekkene så godt som mulig gjennom de 44 rundene.

Oscar Piastri (McLaren), som vant Ungarns Grand Prix forrige helg, håndterte forholdene godt og kjørte inn til den siste pallplassen. Den ble senere omgjort til 2.-plass, mens Charles Leclerc ble nummer tre.

Nederlenderen har sju seirer så langt denne sesongen. Han har likevel ikke dominert like mye som tidligere, og Carlos Sainz, Lando Norris, Russell, Piastri, Leclerc og Hamilton har også fått æren av å være først over målstreken i år.

Formel 1-sirkuset tar seg nå en måneds sommerpause. 23.-25. august fortsetter sesongen med løp i Nederland.

Han veide først inn på akkurat 798 kilo, som er minimumsvekten for bil og fører. Så fant man at den ikke var tømt helt for drivstoff, og da den ble veid igjen viste vekten 796,5 kilo.

– Jeg prøvde å nærme meg, men George var flink til å bevare dekkene. Det er synd, men det var én av de dagene, sa Hamilton like etter løpet.

Max Verstappen (Red Bull) var raskest i lørdagens kvalifisering, men ble straffet for et motorbytte og startet søndagens hovedløp fra startposisjon elleve. Han ble stående med fjerdeplass etter at Russell ble diskvalifisert.

(©NTB)

Flere nyheter: