Jakob Dunsby storspilte og scoret to ganger da Sandefjord vant. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sjansesløsing da Sandefjord slo Haugesund 4-3: – Ekstremt deilig

Jakob Dunsby storspilte for Sandefjord, som seiret 4-3 i en ellevill kamp mot Haugesund i Eliteserien. Til tross for sju mål totalt, sløste lagene med sjansene.

Av NTB | 28.07.2024 19:23:22

Sport: Sandefjord har spillemessig imponert i mange kamper denne sesongen, men uttellingen har latt vente på seg. I søndagens kamp mot Haugesund klarte hjemmelaget endelig å vippe marginene i sin fordel.

Haugesund tok ledelsen i kampen, men Sandefjord og Dunsby vendte oppgjøret i hjemmelagets favør. Kantspilleren serverte først utligningen til Loris Mettler, før han klinte til med to scoringer før pause.

– Det var deilig det. Flaks. Det var fint. Vi kan jo ikke spille fotball i Sandefjord, vet du. Det er jo det de alltid har sagt. Det er godt ballen triller med oss, sa en ironisk Dunsby til TV 2 i pausen.

Etter pause reduserte Haugesund umiddelbart, og sjansene fortsatte å florere til begge lag. Parfait Bizoza sørget for 3-3, som så ut til å bli resultatet, men på overtid fikk Sandefjord straffespark og sikret seieren.

– Det er jævlig deilig. Jeg er kjempestolt av gutta, så det er helt perfekt. Vi har slitt med å få uttelling selv om vi har hatt ganske gode matcher. Så det er ekstremt deilig at vi har fått betalt nå og er kanskje litt heldige i dag, sa Dunsby etter seieren var sikret.

Neste helg spiller Sandefjord borte mot Sarpsborg. Den kampen går på søndag. Dagen før får Haugesund en tøff test borte mot serieleder Bodø/Glimt.

Sandefjord ligger fortsatt sist i Eliteserien på en 16.-plass, men det er bare fire poeng opp til Lillestrøm på 7.-plass. Haugesund har 17 poeng og ligger på kvalifiseringsplassen.

Etter et vedvarende press satt ballen til slutt i mål for Haugesund, da Sondre Liseth kunne skli inn sitt første mål for sesongen etter et flott innspill av Konradsen.

Baklengsmålet så ut til å vekke Sandefjord, som svarte umiddelbart da Loris Mettler knuste ballen i krysset etter et framspill av Jakob Dunsby.

Sistnevnte sendte Sandefjord i ledelsen med en knallhard markkryper etter en drøy halvtime. Hjemmelaget utnyttet en unødvendig ballmist av Haugesund og straffet dem kontant.

Fire minutter senere ble Dunsby tomålsscorer, da han snek seg inn på bakre stolpe på et innlegg og ekspederte ballen i nettet for annen gang i kampen.

Liseth trodde han hadde blitt tomålsscorer like etter, men Haugesund-profilen var knepent i offside, noe også linjemannen vinket for og VAR bekreftet.

Men etter 72 minutter kom det endelig et tellende mål for Haugesund, da Parfait Bizoza steg til værs alene i feltet og stanget ballen i stolpen og inn.

Til slutt var det uansett Sandefjord som kunne juble for seier. I en veldig kaotisk situasjon på overtid satte hjemmelaget ballen i mål, men dommer Kristoffer Hagenes hadde allerede blåst straffespark til vertene.

Den satte Eman Markovic sikkert i mål, og hjemmelaget kunne endelig juble for at marginene var på deres side, i en heseblesende fotballkamp.

I det som skulle bli en vanvittig kamp, kom hjemmelaget klart best i gang, men Haugesund spilte seg inn i oppgjøret og fikk tre gode sjanser i løpet av kampens 20 første minutter.

Starten av 2. omgang ga ingen tegn på at oppgjøret ville roe seg. Bruno Leite kom inn etter hvilen, og etter 93 sekunder på banen klinte han ballen i vinkelen via et Sandefjord-bein.