Menu
Kamala Harris på vei inn i Air Force Two lørdag etter et valgmøte i Pittsfield i Massachusetts. Foto: Stephanie Scarbrough / AP / NTB

Kamala Harris har samlet inn 200 millioner dollar på én uke

Valgkampen til USAs visepresident Kamala Harris har samlet inn 200 millioner dollar i løpet av uken som har gått siden Joe Biden trakk seg som presidentkandidat.

Av NTB | 28.07.2024 17:33:02

Politikk: Rekordbeløpet er ytterligere bevis på støtten Harris har fra grasrota, sier valgteamet hennes søndag. De sier to tredeler av pengene har kommet fra folk som aldri før har donert til en politisk valgkamp før.

Beløpet tilsvarer omtrent 2,2 milliarder kroner etter dagens kurs.

President Joe Biden pekte umiddelbart på Harris som presidentkandidat da han trakk seg søndag 21. juli. Harris har fått bred støtte fra nær sagt samtlige partitopper i uken som har gått.

Bare det første døgnet etter hun kunngjorde sitt kandidatur, samlet valgkampen hennes inn 81 millioner dollar, tilsvarende 890 millioner kroner.

Det er nå nøyaktig 100 dager til presidentvalget i USA. Lørdag var Harris i Pittsfield i Massachusetts for å samle inn penger. På forhånd ventet valgkampteamet hennes at arrangementet skulle dra inn omtrent 400.000 dollar, men de endte med å samle inn hele 1,4 millioner dollar i løpet av kvelden.

(©NTB)

Flere nyheter: