Menu
Petter Øverby er ikke stor fan av videodømming slik det ble brukt i kampen mot Argentina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Øverby reagerer på VAR-bruken: – Det er en farse

Strekspiller Petter Øverby har lite til overs for videodømming og mener det bør brukes på klarere situasjoner enn den med ham og Sander Sagosen mot Argentina.

Av NTB | 28.07.2024 10:03:18

Sport: Videodømming ble raskt et tema da Sander Sagosen ble utvist i åpningskampen i OL mot Argentina som endte med 36-31-seier.

– Når det er VAR inne i bildet, kan alt skje. Da forventer jeg rødt til noen. De er inne og leter etter noe på meg og finner det ikke, og så er Sander så vidt borti med to fingre i armen på spilleren, sa Øverby til NTB.

– Jeg synes det er en farse, hele det opplegget, la han til.

Sagosens røde kort oppsto etter en situasjon hvor Argentinas James Parker gikk i bakken da han prøvde seg på en avslutning mellom Sagosen og Øverby. Dommerne så det hele på video før avgjørelsen.

– Det går an å bruke VAR på andre situasjoner som er mer svart/hvitt. Reglene er svart/hvitt at du aldri skal ta en spiller i armen bakfra. Det skal straffes på en viss måte, men når du ser håndball i sakte film, vil du alltid finne et touch som du kan begrunne med noe, sa han og fortsatte:

Verken Øverby eller landslagssjef Jonas Wille hadde sett det på video da de møtte NTB i intervjusonen etter kampen.

– Jeg synes det er vanskelig å kommentere situasjonen på banen når jeg ikke har sett det i etterkant, men jeg har sjelden hatt gode opplevelser med VAR, sa Øverby.

Wille er mer positiv om bruken av videodømming i håndball.

– Det har ikke vært så mye bruk av det som i fotball. Foreløpig har jeg ikke noe grunnlag for å si at jeg er motstander av det, fortalte Wille til NTB.

Kolstad-profilen stiller seg bak Øverby:

– Hvis du ser en håndballkamp på video, tror jeg du kan finne fire-fem røde kort-situasjoner begge veier, sa Sagosen.

– Ser du på en strekspiller i 60 minutter, står jeg og holder folk i drakta. Da er det feil sperre hver gang, da. Eller så er det frikast til meg hele tiden fordi de holder i meg. Hvor skal man dra linjen? spurte han.

Sagosen var ferdig dusjet i intervjusonen etter kampen. Han fikk færre minutter enn han hadde planlagt, men vil stille med enda friskere bein i storkampen mot Frankrike til mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: