Menu
Ungarns statsminister hevder i en tale til ungarere i Romania at Europa går mot undergangen. Foto: Alexandru Dobre / AP / NTB

Orban mener Europa er på vei mot undergangen

Ungarns høyrenasjonalistiske statsminister Viktor Orban mener at Europa går mot undergangen, og at Asia blir leder for en ny verdensorden.

Av NTB | 27.07.2024 22:12:53

Politikk: I en tale til den ungarske minoriteten i Romania lørdag sa Orban at Ukraina aldri blir medlem av Nato, og at Russland vil tjene på Europas nedgang.

– Ukraina blir aldri medlem av EU eller Nato fordi vi europeere har ikke nok penger til det, sa han.

– Europa har gitt opp å forsvare sine interesser. Alt Europa gjør i dag, er betingelsesløst å følge USAs prodemokratiske utenrikspolitikk, selv om de risikerer å utslette seg selv, sa han og gjorde det klart at han støtter Donald Trump ved valget til høsten.

Orban mener at Russland, i motsetning til Vestens svakhet, viser seg som rasjonelt og forutsigbart. Han mener Russland øker sin innflytelse i mange deler av verden ved å slå ned på LHBT-rettigheter.

– Russlands myke makt oppnår sin sterkeste internasjonale appell gjennom motstanden mot LHBT, sa Organ, som selv har innført LHBT-kritisk lovgivning i Ungarn.

Orban har for tiden det roterende formannskapet i EU, men har irritert resten av EU med reiser på egen hånd til Russland og Kina og samtaler for egen regning med Russlands president Vladimir Putin om fred i Ukraina.

(©NTB)

Flere nyheter: