Menu
Andreas Georgson er ansatt i en assistentrolle i Manchester United. Foto: Marius Simensen / NTB

Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Av NTB | 26.07.2024 22:03:06

Sport: Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener. Han leder laget mot Sarpsborg søndag.

LSK er blitt enig med Manchester United om kompensasjon for Georgson, som ledet LSK i 18 kamper etter at han ble ansatt ved årsskiftet.

– Det ble en veldyg mye kortere tid enn jeg hadde tenkt meg i LSK, en klubb og en supporterskare som jeg raskt kjente at jeg kan identifisere meg med og virkelig ta til hjertet, sier Georgson til lsk.no.

– I denne bransjen kan det dukke opp muligheter man ikke har sett for seg, men som du føler at du vil vurdere. Det var en slik mulighet som dukket opp for kort tid siden. Etter nøye overveielse for meg og familien min, har vi bestemt oss for å fortsette livene våre i England, men det var ingen lett avgjørelse.

Også Manchester United bekreftet ansettelsen fredag kveld, gjennom en melding på X.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben.

(©NTB)

Flere nyheter: