Menu
Bilde er fra Haugesund, da det blir litt vanskelig å skaffe et bilde av et offentlig toalett som ikke finnes i Leirvik sentrum. Arkivbilde: Haugesund kommune

Mangel på offentlig toalett byr på utfordringer

Mangel på offentlig toalett i Leirvik sentrum har i mange år bydd på forskjellige utfordringer. Bare i helgen ble tre personer bortvist for å hatt "snabben" ute i forbindelse med urinering.

Av tomas | 22.07.2024 15:52:30

Stord: Ordfører Sigbjørn Framnes er klar på behovet for et offentlig toalett i Leirvik sentrum. – Ja, selvfølgelig burde det vært et toalett i sentrum, sier han til Sunnhordland.

Klokka 02.51 natt til søndag møtte politiet tre unge menn som urinerte i sjøen. Mennene ble bortvist fra sentrum til klokka 08.00.

Kim Nedrehegg ved Stord politistasjon oppfordrer folk til å bruke toalettene på utesteder og bensinstasjoner. – Det hadde vært greit om det var et offentlig toalett i sentrum. Per nå er Deli De Luca det eneste alternativet, sier han.

Framnes håper på en løsning sammen med den planlagte kollektivterminalen. Han har hørt at fylkestinget prioriterer penger til dette prosjektet. Også Høyre-politikerne Øyvind Kyvik og Gunnhild Hauge har fremmet behovet for offentlige toaletter i sentrum, som en del av Stord kommune sin bystrategi.

Hauge sier at den krevende økonomien i Stord kommune har forsinket prosjektet, men er positiv til en kortsiktig løsning.

– Det er viktig med gjennomføringsevne, og vi håper å lande denne saken snarest, avslutter hun.

Flere nyheter: