Menu
Tysværbu Johan Aaserød som har besteget Skålafjell nesten 1000 ganger siden 2021. Foto: Privat
Foto: Privat

«Fjellgeiten» fra Tysvær

Tysværbu Johan Aaserød har en lidenskap for fotturer, og siden 2021 har han besteget Skålafjell over 900 ganger. I fjor satte han rekord med over 300 turer, og i år er målet å gjenta bedriften.

Av tomas | 22.07.2024 11:41:15

Tysvær: Tysværbu Johan Aaserød har en lidenskap for fotturer, og siden 2021 har han besteget Skålafjell over 900 ganger. I fjor satte han rekord med over 300 turer, og i år er målet å gjenta bedriften til tross for et plaget kne.

Motivasjonen for den intense turvirksomheten stammer fra et personlig tap. Aaserød mistet faren til kreft for noen år siden, og fjellturer ble en måte å bearbeide sorgen og finne trøst på.

Over 160 turer så langt i år
Til tross for kneproblemer har Aaserød allerede gjennomført over 160 turer til Skålafjell i år. Han sikter mot å nå over 300, og er fast bestemt på å fortsette å utfordre seg selv.

Foretrekker regn og vind
Tysværbuen er ikke typen som slapper av på stranden. Han liker seg best i den norske naturen, og foretrekker faktisk turer i regn og vind.

– Du finner meg aldri på en strandstol i syden. Jeg er ikke så glad i varmen, jeg liker meg best i regn og vind her hjemme, sier Aaserød til Radio Haugaland.

Fakta:
Skålefjell, eller Skålafjellet, er en ås fem kilometer nord for Rosendal i Kvinnherad kommune. Åsen har en høyde på 664 meter over havet

Flere nyheter: